Yleisurheilutähti Blanka Vlasicin akilles operoitiin turkulaisessa Sairaala NEO:ssa

Kroatialainen yleisurheilutähti, korkeushyppääjä Blanka Vlasic operoitiin tällä viikolla onnistuneesti turkulaisessa Sairaala NEO:ssa. Moninkertaisen arvokisamitalistin kauden päätavoitteet kohdistuvat yhä Rion olympialaisiin. Vlasicin leikkasi keskiviikkona ortopedi, jännekirurgi Janne Sarimo.

Blanka Vlasic halusi leikkauspöydälle mahdollisimman nopeasti, jotta hän ehtisi toipua Rion 2016 olympiakisoihin, jotka kisataan elokuussa.

– Leikkaus onnistui erittäin hyvin ja suunnitelman mukaisesti. Mikäli toipuminen ja kuntoutus etenevät suunnitellusti, on Vlasic täydessä iskussa Rion kisoissa, NEO:n Urheiluklinikan ortopedi Janne Sarimo toteaa.

Turussa sijaitsevan NEO Urheiluklinikan kirurgit ovat operoineet monia kansainvälisiä maailmanluokan urheilijoita: asiakkaina ovat muun muassa olleet venäläiset jalkapalloilijat Dimitri Tarasov ja Roman Shirokov sekä italialainen jalkapalloilija Andrea Barzagli. NEO:n kirurgit ovat erikoistuneet esimerkiksi olkapään, polven, nilkan sekä jännevaivojen hoitoon.

– Olen kuullut jo aikaisemmin NEO:sta ja tiesin, että monia urheilijoita on hoidettu NEO:ssa onnistuneesti. Oman lääkärini mukaan Janne Sarimo on maailman parhaita työssään, joten olin luottavaisin mielin. Rion olympialaiset ovat yhä päätavoitteeni, ja toivon olevani siellä parhaimmillani, Blanka Vlasic toteaa.

Pitkään vaivannut akilles

Yleisurheilutähden akilles oli vaivannut jo muutaman vuoden ajan. Sarimon mukaan vaivan taustalla on kova, kuluttava hyppylaji sekä urheilijan kantaluun takaosan kulmikas muoto, jotka yhdessä olivat aiheuttaneet kroonisen kiputilan sekä akillesjänteen osittaisen repeämän.

– Blankan lääkäri otti minuun yhteyttä pitkään kestäneiden akillesjänneongelmien vuoksi. Magneettikuvien löydösten perusteella suosittelin leikkaushoitoa, josta hänen lääkärinsä olivat yhtä mieltä. Lähestyvien olympialaisten vuoksi hoidolla oli kiire, ja leikkaus järjestyi heti seuraavalle viikolle, Janne Sarimo sanoo.

Blanka Vlasic on voittanut MM-kultaa vuosina 2007 ja 2009. Olympiakisoista Vlasicilla on hopeaa Pekingin kisoista 2008. Vlasicin ulkoratojen ennätys on 208.

Lisätietoja:
Ortopedi, jännekirurgi Janne Sarimo, Sairaala NEO, puh. 040 820 6986