Etusivu / Voiko ihomuutos olla pahanlaatuinen?

Voiko ihomuutos olla pahanlaatuinen?

chevron-right chevron-left

Ihosyöpien ilmaantuvuus suomalaisväestössä on yleistynyt viime vuosikymmenten aikana. NEO Estetiikan plastiikkakirurgi Esko Veräjänkorva suosittelee seuraamaan ihon muutoksia ja hakeutumaan vastaanotolle, mikäli asia huolestuttaa.

Omaa ihoaan kannattaa seurata ja pitää huolta ihon hyvinvoinnista välttämällä suoraa UV-altistusta ja käyttämällä suojaavia voiteita ja vaatteita. Ihosyövän kehittymisen todennäköisyyteen vaikuttaa ihotyyppi, kansallisuus sekä ikä, eli kumulatiivinen UV-altistus.

– Jos huomaa ihon pinnalla muutoksia, niin tällainen ihomuutos kannattaa tutkituttaa oman mielenrauhansa vuoksi. Luomet voivat muuttua esimerkiksi väritykseltään, muodoltaan tai kooltaan. Muutoksia on hyvä seurata myös läheisiltään, koska esimerkiksi selän ihoa on vaikea tutkia, Esko Veräjänkorva kuvailee.

Ihomuutoksen poisto ammattitaitoisesti

NEO Estetiikassa plastiikkakirurgit tekevät ihomuutoksen poistoja ammattitaitoisesti myös kasvojen alueelta. Tästä mahdollisuudesta voi keskustella esimerkiksi työterveyslääkärin kanssa.

– Varsinkin kasvojen alueella tehtävä toimenpide vaatii taitoa ja kokemusta, jotta jälki on mahdollisimman huomaamaton. Kun plastiikkakirurgi tekee ihomuutoksen poiston, on myös kosmeettinen lopputulos hyvä, Veräjänkorva kertoo.

Plastiikkakirurgin aika järjestyy nopeasti

Plastiikkakirurgi tutkii vastaanotolla asiakkaan ihon ja arvioi fyysisen terveyden. Poisto voidaan yleensä tehdä saman käynnin yhteydessä.

Aika NEO Estetiikkaan järjestyy ripeästi, ja patologi tutkii muutoksen nopeasti niin, että vastaus on lääkärin arvioitavissa 1–2 viikon sisällä.

Julkaistu: 11.05.2017 | Päivitetty: 18.05.2017