Turkulainen Sairaala NEO hakee kasvua uusien erikoisalojen myötä – Työterveydestä uusi tukijalka toiminnalle

Viisi vuotta maaliskuussa täyttäneen kotimaisen NEO:n asiakaskäyntien määrä on perustamisvuodesta lähes nelinkertaistunut ja myynti on kasvanut kolminkertaiseksi. Ortopedisena sairaalana aloittanut NEO on laajentunut yli 25 eri erikoisalalle. NEO on kasvanut myös yritysjärjestelyjen kautta.

Viime vuonna NEO:ssa aloitettiin muun muassa gynekologian, silmäkirurgian sekä verisuonikirurgian palvelut. Vuonna 2015 toiminta laajeni myös yritysjärjestelyjen kautta, kun aikaisemmin omina osakeyhtiöinään toimineet Hammas NEO eli Kritima Oy ja Neuro NEO Oy siirtyivät NEO Terveys Oy:n tytäryhtiöiksi.

Helmikuussa 2016 NEO Terveys Oy:lle siirtyi myös samassa talossa toimineen Lääkärikeskus Aavan Turun yksikön työterveystoiminta. NEO:on siirtyvät Aavan Turun yksikön kaikki 16 työntekijää sekä vajaa 4 000 työterveysasiakasta 400 yrityksessä.

– Olemme toimineet yhteisissä tiloissa sekä tehneet yhteistyötä jo pitkään, joten tämä oli meille luonnollinen askel. Näemme työterveyspalvelujen vahvistavan muita lääkäripalvelujamme ja lisäävän osaltaan kasvumahdollisuuksiamme Turun seudulla, NEO:n toimitusjohtaja Matti Markkula sanoo.

Viidessä vuodessa kova kasvu

Viime vuonna Sairaala NEO:n Turun ja Salon toimipisteissä oli 57 000 asiakaskäyntiä. Kun otetaan huomioon Hammas NEO:n ja Neuro NEO:n toiminta, saadaan käyntien yhteismääräksi lähes 82 000. Asiakaskäynneistä leikkauksia oli yli 2 200 ja kuvantamistutkimuksia yli 14 000.

NEO Terveys Oy:n kokonaismyynti vuonna 2015 oli 16,1 miljoonaa euroa ja liikevaihto 9,8 miljoonaa euroa. Kokonaismyynti kasvoi 18 prosenttia vuodesta 2014 ja liikevaihto 15 prosenttia. Luvut eivät sisällä Hammas NEO:n ja Neuro NEO:n myyntiä ja liikevaihtoa.

Avaamisvuonna 2011 (10 kk) asiakaskäyntejä oli 15 000, kokonaismyynti oli 4,9 miljoonaa euroa ja liikevaihto 3,3, miljoonaa euroa.

– NEO on kasvanut joka vuosi selvästi yksityisen terveydenhuollon markkinaa nopeammin. Syitä siihen ovat varmasti kotimaisuutemme ja paikallisuutemme sekä tutkitusti* erinomainen maineemme. Olemme myös investoineet tiloihin sekä nykyaikaisiin laitteisiin ja lanseeranneet uusia erikoisaloja ripeään tahtiin, Matti Markkula sanoo.

Kasvun ennakoidaan jatkuvan

Kuluvana vuonna kehittämisen painopisteenä on erityisesti työterveys- ja keväällä laajentuva kuntoutustoiminta. NEO-konsernin kokonaismyynnin arvioidaan kasvavan vuonna 2016 yli 25 miljoonaan euroon.

– Uskomme, että kasvun vetureita tulevat olemaan työterveys- ja kuntoutustoiminnan lisäksi mm. silmäkirurgia sekä NEO Estetiikan palvelut. Tavoittelemme koko konsernin osalta tänä vuonna edelleen kaksinumeroisia kasvulukuja, Matti Markkula toteaa.

Lisätietoja: Toimitusjohtaja Matti Markkula, Sairaala NEO, puh. 040 505 0856