Första sidan / Tjänster / Viktkontroll

NEO Viktklinik hjälper dig med varaktig viktkontroll

chevron-right chevron-left

Har du försökt eller funderat på att banta? Kämpar du med ätstörningar?

NEO Viktklinik erbjuder säkra och beprövade behandlingsmetoder för övervikt som bygger på vetenskaplig forskning samt stöd till alla som har någon sorts problem med ätande. Målet är att uppnå en varaktig förändring och mer hälsosamma levnadsvanor i största allmänhet.

Bland våra tjänster finns en lämplig metod för alla behov – ett heltäckande tio månaders program för viktkontroll med stöd från ett team av specialister på flera medicinska områden eller NEO Kiloinen™, en tre månaders viktgrupp ledd av en näringsterapeut som hjälper deltagarna att gå ner i vikt och leva mer hälsosamt.

Alla program som erbjuds av NEO Viktklinik är planerade av hälsovårdsexperter och baserade på forskning.

Om du vill veta mer om NEO Viktklinik och våra tjänster, ring oss på 010 235 35 35 eller skicka e-post till painonhallinta@mehilainen.fi. Du kan även lämna en kontaktförfrågan så ringer vi dig.
Du hittar mer information om våra tjänster via menyn.

Program för viktkontroll

NEO Viktklinik har ett tio månaders program riktat till vuxna med övervikt (BMI över 27) som eventuellt drabbats av viktrelaterade sjukdomar som högt blodtryck, diabetes, besvär i rörelseorganen, högt kolesterol och sömnapné.

Programmets mål är en säker och bestående viktminskning och innehållet är planerat av experter på hälsovård, psykologi, näring och motion. Programmet börjar med en läkarundersökning och laboratorieprover för att kartlägga deltagarens utgångsläge. Därefter utarbetar vi en individuell och effektiv viktminskningsplan som utgår från förändrade levnadsvanor. Programmet inkluderar både individuell handledning och gruppbesök.

NEO Kiloinen™

NEO Kiloinen™ är ett program som du kan gå med i när som helst för tre månader i taget eller mer om du känner för det. NEO Kiloinen™ kostar 39 € i månaden.

Grupperna träffas varannan vecka året om. Grupperna leds av en legitimerad näringsterapeut som fått utbildning om programmet. Mötena fokuserar på fyra temaområden som spelar en avgörande roll för lyckad viktminskning: mat och näring, energi och återhämtning, mentalitet och motivation samt aktivitet och motion.

Mellan träffarna får deltagarna tips och anvisningar per sms eller e-post. På träffarna får den som vill väga sig för att följa sin viktutveckling eller till exempel mäta blodtrycket.

Vill du veta mer om viktklinikens tjänster?

Om du är intresserad av viktklinikens tjänster, klicka på länken nedan så kontaktar vi dig. Kom ihåg att fylla i dina kontaktuppgifter. Du förbinder dig inte till någonting.

Jag vill ha mer information om viktklinikens tjänster

Specialister

André Heikius

allmänläkare

Saara Karjalainen

näringsterapeut

Taija Wilenius

psykolog