Första sidan / Tjänster / Handbesvär och handkirurgi

Handbesvär och handkirurgi

chevron-right chevron-left

Hand- och handledsskador är vanliga arbets- och fritidsskador. NEOs erfarna handkirurger hjälper dig när du behöver specialistvård.

En stor del av alla handskador läker utan problem, men i vissa fall kan till synes små skador dölja en allvarlig nerv- eller ledskada som kräver en sakkunnig diagnos och snabb behandling.

Frakturer i handleden och handen kräver långt ifrån alltid operation, men det bästa resultatet uppnås oftast genom att inleda behandlingen så tidigt som möjligt med rätt specialist. Rätt typ av fysioterapi vid rätt tidpunkt är dessutom viktigt för ett bra behandlingsresultat efter handskador.

Vanligaste handbesvären

De vanligaste besvären som måste opereras och som inte orsakats av olyckor är nervkompression (t.ex. karpaltunnelsyndrom), senskideinflammation (t.ex. knäppande finger, s.k. triggerfinger) och förslitningar i handens mindre leder (t.ex. förslitning i tummens basled).

Hos NEO kan du snabbt och enkelt boka tid hos erfarna och sakkunniga handkirurger. För att boka tid, ring 010 235 35 35 eller gå till vår bokningssida på nätet.

Specialister

Tiina Marjala

ergoterapeut

Mark Rawlins

handkirurg

Heidi Vastamäki

handkirurg