Vid skada

När man blir skadad är det viktigt att snabbt få rätt vård av en specialist.

Ortopederna och handkirurgerna på NEOs Idrottsklinik ser till att idrottsskador behandlas på bästa möjliga sätt. Därmed undviker man långvariga besvär och kan börja spela igen så fort som möjligt.

NEO betjänar dig varje dag, året om. Boka tid via våra bokninssidor eller ring 010 235 3535.

Anmäl skadan till ditt försäkringsbolag

Om du har olycksfalls- eller frivillig sjukkostnadsförsäkring, gör en skadeanmälan till ditt försäkringsbolag. Noggrannare anvisningar och blanketter hittar du på ditt försäkringsbolags webbplats, länkar till några bolag finns nedan.

Fennia

Vektor

LähiTapiola

Pohjantähti

IF

Turva

Pohjola

Aktia

Folksam

Frågor om försäkringar? – Vänd dig till Marika Mildh

Marika Mildh hjälper våra kunder med alla frågor kring frivilliga försäkringar.

Du kan kontakta Marika till exempel om läkaren har konstaterat ett behov av en viss undersökning eller åtgärd, men du är osäker om din försäkring täcker den, eller om du behöver hjälp med att ansöka om ersättning.

Marika är också rätt person att prata med om finansiering av olika behandlingar.

Kontakta Marika varje vardag per telefon på 010 2353 547 eller skicka e-post till marika.mildh@mehilainen.fi

Anvisningar vid tandskador

Nästan en miljon finländare råkar ut för olyckor varje år. Om du skadar tänderna är det viktigt att komma till mottagningen i tid. Här hittar du anvisningar om första hjälpen vid tandskador:

  • Åk till tandläkarmottagningen så snabbt som möjligt. Skadan måste kartläggas inom ett par dagar även om den inte behöver behandlas genast.
  • Om tänderna eller tandköttet blöder, om tanden är lös eller gör ont eller om du inte kan bita ihop normalt ska du gå till tandläkaren genast samma dag.
  • Håll en ispåse mot det uppsvällda området.
  • Du kan ta värkmedicin om det gör ont.
  • Om tanden har slagits ut helt och hållet är det viktigt att komma snabbt till tandläkaren. Leta reda på tanden, rengör den försiktigt och sätt den tillbaka på sin plats. Om det inte går att sätta tillbaka tanden ska du förvara den fuktigt på vägen till tandläkaren.

Hammas Mehiläinen hjälper dig varje dag, året om! Om du råkar ut för en tandskada, ring oss på 010 235 35 30.