Uusin tutkimustieto esillä Suomen Lihavuustutkijoiden seminaarissa NEO-talossa Turussa

Suolistobakteerien suhde lihavuuteen on yksi tämän hetken kuumista aiheista tiedemaailmassa. Uusimmissa tutkimuksissa keskitytään muun muassa siihen, voidaanko lihavuutta hoitaa suolistobakteereihin vaikuttamalla. Alan asiantuntijat yhteen keräävä Suomen Lihavuustutkijoiden syysseminaari esittelee tuoreinta tutkimusta tiistaina Sairaala NEO:ssa Turussa.

– Suolistobakteerien merkitystä kokonaisterveyden kannalta on pidetty suurena jo vuosikymmeniä. On nähty voimakkaita yhteyksiä esimerkiksi lihavuuden, laihtumisen ja suolistomikrobiomin välillä. Mutta on vielä hieman epäselvää, muuttaako lihavuus vain suolistomikrobiomia, vai voiko sitä muuttamalla vaikuttaa myös lihavuuteen, Suomen Lihavuustutkijat ry:n hallituksen puheenjohtaja, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg sanoo.

Suolistomikrobit ja lihavuus -aiheiseen seminaariin osallistuu lähes 50 alan tutkijaa.

– Puhujina on huippuasiantuntijoita, jotka esittelevät ylipainon hoitoon liittyvää uutta tutkimustaan. Syysseminaarissa jaetaan vuosittainen Painonhallintapalkinto, joka menee ansioitunutta työtä lihavuuden ehkäisemiseksi tehneelle taholle tai henkilölle. Palkitsemme myös parhaan lihavuuteen liittyvän väitöskirjan, Lihavuustutkijoiden hallituksen jäsen ja NEO Painonhallintaklinikan vastuulääkäri André Heikius sanoo.

Suomen Lihavuustutkijat ry:n seminaarin ohjelma 24. marraskuuta

Suomen Lihavuustutkijat ry:n seminaari järjestetään tiistaina 24.11. Sairaala NEO:ssa (Joukahaisenkatu 6, Turku), Tilaisuus on maksuton. Puheenvuorojen pituus on noin 45 minuuttia.

9.30 Mikrobit kehdosta hautaan (Anne Salonen, FT, Helsingin yliopisto)
10.15 Suoliston mikrobiston muutokset ja lihavuus (Pentti Huovinen, professori, Turun yliopisto)
11.00 Ravitsemus, mikrobiomi ja lihavuus (Marko Kalliomäki, LT, dos., Turun yliopisto)
12.45 Voiko imeväisiän antibioottihoito altistaa lapsuusiän ylipainolle? (Antti Saari, LL, Itä-Suomen yliopisto/KYS)