Etusivu / Siedätyshoito on hyvä aloittaa nyt

Siedätyshoito on hyvä aloittaa nyt

 

Syksyn pimetessä on aikaa muistella viime kesän aurinkoisia päiviä. Luonto oli vehreää ja heinät kukkivat, mutta kärsitkö silloin kutisevista silmistä, vetisestä nuhasta, nenän tukkoisuudesta tai väsymyksestä? Marras-joulukuussa on hyvä hetki hakea apua siitepölyoireisiin. Siedätyshoito on allergian syynmukaista hoitoa, mikä lisää vastustuskykyä allergeenia vastaan.

– Heinäallergian oireita voidaan helpottaa yksinkertaisella tablettihoidolla. Useimmat voivat paremmin jo ensimmäisellä siitepölykaudella, kun hoito aloitetaan viimeistään 4–6 kuukautta ennen kauden alkua, sanoo lastentautien ja lasten allergologian erikoislääkäri Varpu Elenius.

Uutena hoitona on kehitetty koivuallergisille tarkoitettu kielen alle annosteltava tippahoito, jota annetaan tammikuun alusta toukokuun loppuun.

– Tippahoitoon tarvitaan Fimean ja Kelan erityisluvat, joten reseptit kannattaa hoitaa kuntoon jo ennen vuodenvaihdetta. Jos oireita on sekä heinistä että lehtipuista, perinteinen pistossiedätyshoito on silloin hyvä valinta. Kaikki siedätyshoitomuodot sopivat 5-vuotiaille ja sitä vanhemmille lapsille sekä aikuisille, Elenius korostaa.

Varaa aika Allergia NEO:n asiantuntijoille numerosta 010 235 3535 tai nettiajanvarauksesta.

Lue lisää siedätyshoidoista

Lue lisää allergisista oireista

Artikkeli: Lasten allergiat ovat lisääntyneet

Julkaistu: 15.11.2017 | Päivitetty: 15.11.2017