Etusivu / Pienen lapsen korvatulehdus – onko antibiootin syöttäminen vaarallista?

Pienen lapsen korvatulehdus – onko antibiootin syöttäminen vaarallista?

Tuomo-PuhakkaJopa kokeneen lääkärin on joskus vaikea erottaa, onko lapsen korvassa normaali flunssaan liittyvä punoitus vai todellinen bakteerin aiheuttama korvatulehdus.

Diagnoosin tekemiseen vaaditaan laadukkaat tutkimusvälineet: joko moderni suurentava korvalamppu (otoskooppi) tai sitten korvalääkärin käyttämä mikroskooppi (otomikroskooppi).

– Antibioottia ei aina tarvita, koska osa korvatulehduksista paranee itsestään. Mutta antibiootti nopeuttaa selvästi bakteerin aiheuttaman korvatulehduksen paranemista ja vähentää nopeammin oireita, NEO:n korvalääkäri Tuomo Puhakka toteaa.

Turhia kuureja kannattaa välttää

Turhia antibioottikuureja tulee aina välttää. Tämän takia korvatulehduksen luotettava diagnoosi on erittäin tärkeää, ennen kuin harkitaan antibioottikuuria.

– Valitettavasti suun kautta annettava antibiootti aiheuttaa aina sivuvaikutuksia. Se tappaa suolistosta myös hyviä bakteereja ja sotkee useaksi viikoksi suoliston normaalin tasapainon, Tuomo Puhakka korostaa.

NEO:n korvalääkäreille saa ajan nopeasti ja helposti nettiajanvarauksen kautta. Puhelinajanvaraus palvelee numerossa 010 235 3535.

Julkaistu: 26.05.2016 | Päivitetty: 16.08.2016