Eturauhassyöpä

Eturauhasen syöpään sairastumisen riski kasvaa iän myötä. Myös isällä tai veljellä todettu eturauhassyöpä nostaa sairastumisriskiä. Eturauhassyöpä on alkuvaiheessa oireeton, minkä vuoksi 50 vuotta täyttäneille miehille suositellaan urologin vuosittaista tarkastusta.

Eturauhasen syöpä on miesten yleisin syöpä Suomessa. Uusia eturauhassyöpätapauksia löydetään Suomessa joka vuosi yli 4 000.

Diagnostiikan paranemisen myötä eturauhasen syöpä on mahdollista havaita jo aikaisessa vaiheessa, jolloin se ei ole levinnyt eturauhasen ulkopuolelle. Aikaisessa vaiheessa havaittu eturauhassyöpä voidaan parantaa kokonaan eturauhasen poistolla tai sädehoidon avulla.

Varaa aika urologin tarkastukseen!

Urologin tarkastukseen kuuluu kivesten ja eturauhasen tunnustelu. Tunnustelu on kivutonta, mutta voi tuntua epämiellyttävältä. Tarkastukseen kuuluu myös verikokeen ottaminen laboratoriossa.

Vuosittaista tarkastusta suositellaan 50 vuotta täyttäneille miehille. Ajan urologille voit varata puhelimitse tai nettiajanvarauksemme kautta.

Eturauhasen magneettikuvaus

Epäilyttävissä tapauksissa tehdään ultraäänitutkimus peräsuolen kautta, joka on kivuton toimenpide, ja eturauhaspuudutuksen jälkeen otetaan neulanäytteet. Uutuutena NEO:ssa on saatavilla myös eturauhasen magneettikuvaus, joka on vaihtoehto ultraäänitutkimukselle.

Eturauhasen tulehdus

Erektiohäiriöt

Miehen sterilisaatio

Miehen vaihdevuosioireet

Asiantuntijat

Pekka Kinnala

urologi

Saku Mäkelä

urologi

Videot

Sairaala NEO

Monipuolinen lääkärikeskus NEO