Erektiohäiriöt

Erektiohäiriöiden syinä on useita tekijöitä. Tavallisimpia syitä ovat ikääntyminen, diabetes, korkea kolesteroli, stressi, ahdistus, suorituspaine ja masennus.

Erektiohäiriöitä ilmenee sekä nuoremmilla että vanhemmilla miehillä. Erektiohäiriöistä ei kannata kärsiä, sillä ne ovat melkein aina hoidettavissa lääkehoidolla tai uudella matalaenergisellä ultraääniterapialla, josta on lupaavia hoitotuloksia.

Varaa aika NEO:n urologin vastaanotolle puhelimitse tai nettiajanvarauksemme kautta.

Matalaenerginen ultraääniterapia

Matalaenergisestä ultraääniterapiasta (Erectile dysfunction shock wave therapy) on maailmalla saatu lupaavia tuloksia erektiohäiriöiden hoidossa. Se on lääkkeetön, kivuton eikä aiheuta sivuvaikutuksia.

Lievistä tai keskivaikeista erektiohäiriöpotilaista 80 prosenttia on erittäin tyytyväisiä matalaenergiseen ultraääniterapiaan. Hoitoa on käytetty eri tutkimuksissa nyt kahden vuoden ajan.

Miten matalaenerginen ultraääniterapia vaikuttaa?

Ultraääniterapialla lisätään erektiohäiriöiden hoidossa paisuvaiskudoksen verisuonitusta. Tällöin alueelle saadaan virtaamaan enemmän verta ja erektio paranee.

Hoitokertoja on kuusi, ja teho on usein nähtävissä muutaman viikon kuluttua ultraääniterapian aloittamisesta. Hoidon teho on tutkimuksissa säilynyt koko tutkimuksen ajan, eli kaksi vuotta.

Matalaenergistä ultraääniterapiaa on aikaisemmin käytetty muun muassa hapen puutteesta johtuvissa sydänperäisissä ongelmissa sekä luuston luutumisongelmissa hyvin tuloksin. Hoitomuodon on todettu parantavan sekä sydänlihaksen että luun verenkiertoa, minkä vuoksi se on huomattavasti edesauttanut sairauden parantumista.

Urologille voit varata ajan tutkimus- ja hoitosuunnittelukäyntiin joko puhelimitse numerosta 010 235 3535 tai nettiajanvarauksesta.

Asiantuntijat

Pekka Kinnala

urologi

Saku Mäkelä

urologi

Videot

Sairaala NEO

Monipuolinen lääkärikeskus NEO