Etusivu / Palvelut / Terveystarkastukset / Hammastarkastus

Hammastarkastukseen säännöllisesti

Hammastarkastuksessa kannattaa käydä säännöllisesti. Tarkastuksen tavoitteena on havaita ajoissa mahdolliset suun sairaudet, kuten iensairaudet sekä hampaiston ja purennan ongelmat.

Tarkastuksessa tutkitaan hampaiden, ikenien ja suun limakalvojen kunto. Tavoitteena on pysäyttää hitaasti etenevät krooniset sairaudet sekä puuttua muun muassa hampaiden reikiintymiseen tai narskutteluun. Myös hampaiden harjaustekniikka ja hoitotapoja käydään läpi jo tarkastuksessa. Kokonaisuudessaan hoitotavat ja -tekniikka käydään läpi suuhygienistin vastaanotolla.

Suun terveydellä on merkitystä koko kehon hyvinvoinnille. Erityisesti säännöllisen hammashoidon merkitys korostuu perussairaudesta kärsiville ihmisille. Suurimmat riskiryhmät ovat diabeetikot, sydän- ja verisuonitauteja sairastavat sekä keinonivelpotilaat ja henkilöt, joiden vastustuskyky on jostain syystä alentunut. Jos suu on tulehtunut ja hoitamaton, muutoin harmittomat suun mikrobit voivat kulkeutua muualle elimistöön ja heikentää yleiskuntoa.

Tarkastusväli on yksilöllinen

Yleinen tarkastusväli on noin vuosi, mutta tarkastusväliä voidaan muokata yksilöllisesti, potilaan hoidontarpeen mukaan. Esimerkiksi potilaan yleisterveydentila ja suun terveysongelmat voivat vaatia tiheämpää tarkastusväliä, ja jos taas suu ja hampaat voivat hyvin, riittää pidempikin tarkistusväli.

Asiakkaanamme saat halutessasi meiltä säännöllisesti muistutuksen saapua hammastarkastukseen.

Hammas Mehiläisen hammastarkastukseen voit varata ajan nopeasti soittamalla ajanvarausnumeroomme, puh. 010 235 3530.

Röntgenkuvat ovat tärkeä osa tarkastusta

Hampaista otettavat röntgenkuvat täydentävät hammaslääkärin vastaanotolla tekemää tarkastusta ja kuvauksella saadaan lisätietoa hoitosuunnitelman tekemiseen. Esimerkiksi reikiä, jotka ovat hammasväleissä tai paikkojen alla, on vaikea havaita ilman kuvantamista.

Lisäksi suun oireettomia tulehduksia pystytään diagnosoimaan röntgenkuvien perusteella. Myös juurihoidon suunnittelussa kuvaus on tärkeää hyvän hoitotuloksen saamiseksi.

Vinkit hampaiden kotihoitoon

  • Puhdista hampaat harjaamalla kahdesti päivässä
  • Muista käyttää fluorihammastahnaa
  • Puhdista hammasvälit langalla, hammastikulla tai hammasväliharjalla
  • Syö ksylitolituotteita päivittäin
  • Vaihda hammasharja uuteen noin kolmen kuukauden välein

Asiantuntijat

Maija Arjasmaa

erikoishammaslääkäri

Marika Doepel

erikoishammaslääkäri

Leena Järvi

hammaslääkäri

Minna Kirstilä

hammaslääkäri

Antti Kvist

hammaslääkäri

Elina Larmas-Kangasniemi

hammaslääkäri

Anne Mahnala

suuhygienisti

Kristiina Mäkinen

hammaslääkäri

Timo Närhi

erikoishammaslääkäri

Tiina Ranne

hammaslääkäri

Riikka Vahtera

hammaslääkäri

Mervi Vainiotalo

suuhygienisti

Tiina Varrela

erikoishammaslääkäri