Etusivu / Palvelut / Seksuaaliterapeutin vastaanotto

Seksuaaliterapeutin vastaanotto

chevron-right chevron-left

Seksuaaliterapia on luottamuksellista, tukea antavaa ja ohjaavaa terapiaa, johon voi tulla yksin tai yhdessä kumppanin kanssa.

Seksuaalisuudessa ilmenevät väliaikaiset, pidempiaikaiset sekä traumojen aiheuttamat häiriöt ja ongelmat heijastuvat usein voimakkaasti ihmisen seksielämään ja tyytyväisyyteen itseään tai kumppaniaan kohtaan. Seksuaalisuus on herkkä ja vaikea alue ja siksi myös erittäin altis häiriöille ja ongelmille.

Seksuaaliterapeutin vastaanotolle voivat tulla kaikenikäiset ihmiset, jotka hakevat vastauksia seksuaalisuuteensa liittyviin, itseä askarruttaviin kysymyksiin, parisuhdeongelmiin tai muuten seksuaalisuuteen liittyvien ajatusten käsittelyyn.

Vastaanotolle ilman lähetettä

Seksuaaliterapeutin vastaanotolla kartoitetaan asiakkaan elämäntilanne, mahdollisen parisuhteen tilanne, asiakkaan ja kumppanin kokema seksuaalielämän ongelma tai häiriö sekä asiakkaan ja parin voimavarat.

Ajan vastaanotolle voit varata joko puhelimitse numerosta 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta. Seksuaaliterapeutin vastaanotolle voi tulla ilman lähetettä.

Seksuaaliterapiaan voi hakeutua esimerkiksi seuraavien ongelmien takia:

  • haluttomuus tai vastenmielisyys seksuaalisuutta kohtaan, seksuaalisen nautinnon puuttuminen
  • oman kehon hyväksymisen vaikeudet
  • seksuaalisuuteen liittyvien häpeän, syyllisyyden tai riittämättömyyden tunteet
  • vaikeudet solmia ja ylläpitää kestäviä seksuaalisia ja aistillisia suhteita
  • rinnakkaissuhteet ja uskottomuus
  • omaan seksuaali- ja sukupuoli-identiteettiin liittyvä hämmennys
  • seksuaalitoimintoihin liittyvä hämmennys (mm. kiihottumis-, erektio- ja siemensyöksy- tai orgasmiongelmat sekä yhdyntäkivut)
  • sairastumiseen ja vammautumiseen liittyvät kysymykset
  • seksuaalisiin erityismieltymyksiin liittyvät kysymykset

Seksuaaliterapiaprosessin pituus voi vaihdella yksilöllisesti viidestä kahteenkymmeneen tapaamiskertaan. Joskus terapiaprosessi saattaa olla kestoltaan 1–2 vuotta. Tavallisesti seksuaaliterapia on tiheydeltään kerran viikossa tapahtuvaa.

Yksittäisen yksilötapaamisen kesto on 60 minuuttia, ja paritapaamisen kesto on 90 minuuttia.

Seksuaaliterapiaan ei sisälly asiakkaan ja terapeutin välistä seksuaalista kosketusta eikä vastaanotolla harrasteta seksiä.

 

Asiantuntijat

Kirsi Forss

seksuaaliterapeutti

Videot

Sairaala NEO

Monipuolinen lääkärikeskus NEO