Etusivu / Palvelut / Ravitsemusterapeutin vastaanotto

Ravitsemusterapeutti auttaa oikeanlaisten elämäntapojen löytämisessä

chevron-right chevron-left

Ravitsemusterapeutti tukee ja ohjaa asiakkaitaan ravitsemukseen, ruokavalioon ja elämäntapoihin liittyvissä asioissa.

Ravitsemusterapeutin vastaanotolla etsitään ratkaisuja arjen ruokavaliohaasteisiin. Tavoitteena on vinkkien, suunnitelmien ja muiden ohjeiden avulla saavuttaa motivaatio tavoiteltuihin muutoksiin. Ravitsemusterapeutti huomioi suosituksissaan potilaan yksilölliset tarpeet, sairaudet ja tottumukset.

Ravitsemusterapiakäynnillä kartoitetaan asiakkaan ravitsemustila, siihen vaikuttavat asiat sekä mahdolliset ravitsemusongelmat. Ravitsemusneuvonnassa annetaan ohjeita ruokavalion koostamiseen ruoka-ainetasolla, ja tehdään asiakkaalle yksilöllinen ravitsemussuunnitelma.

Ravitsemusterapia liittyy monien sairauksien kuten diabeteksen, keliakian, allergioiden, syömishäiriöiden, veranpainetaudin tai korkean kolesterolin hoitoon.

Ravitsemusterapiakäyntiä varten voit varata ajan joko puhelimitse 010 235 3535 tai nettiajanvarauksestamme. Ravitsemusterapiakäyntiä varten et tarvitse lähetettä.

Ennen ravitsemusterapeutin vastaanottoa voit täyttää ruokapäiväkirjaa omista syömistavoistaan. Voit avata ja tulostaa ruokapäiväkirjan sähköisesti täältä.

Tavoitteena hyvä ravitsemustila

Ravitsemusterapian tavoitteena on auttaa asiakasta saavuttamaan ja ylläpitämään hyvä ravitsemustila, hoitaa ravinnon avulla sairauksia tai lievittää niiden oireita.

NEO:n ravitsemusterapeutin erikoisaloihin kuuluvat:

  • painonhallinta
  • suolistosairaudet
  • sydän- ja verisuonisairaudet
  • lasten kasvu ja kehitys, lasten allergiat
  • syömishäiriöt
  • urheiluravitsemus
  • diabetes
  • kasvisruokavaliot

Laillistettu ravitsemusterapeutti on ravitsemuksen ammattilainen, joka on rekisteröity Valviran ylläpitämään terveydenhuollon ammattihenkilöiden keskusrekisteriin.

NEO Painonhallintaklinikka

 

Asiantuntijat

Saara Karjalainen

ravitsemusterapeutti

Videot

Sairaala NEO

Monipuolinen lääkärikeskus NEO