Etusivu / Palvelut / Painonhallinta / Yksilöllinen painonhallinnan hoito

Varaa aika kartoitukseen: yksilöllinen painonhallinnan hoito

neo-painonhallinta-asiakastarina-nainen50

Painonhallinta alkaa NEO:n Painonhallintaklinikan yksilövastaanotolta. Klinikan asiantuntijat kartoittavat juuri sinulle parhaan tavan painonpudotukseen. Painonhallintaan perehtyneen lääkärin vastaanottokäynnillä kartoitetaan asiakkaan terveydentila ja keskustellaan yksilöllisistä tavoitteista ja toiveista. Käynnin perusteella sinulle voidaan tehdä henkilökohtaisen hoitosuunnitelma.

Haluatko lisätietoa yksilöllisestä painonhallinnasta? Soita asiakaspalveluumme, puh. 010 235 3535 tai lähetä sähköpostia osoitteella painonhallinta@mehilainen.fi. Yksilökäynnin voit myös suoraan varata asiantuntijoidemme André Heikiuksen tai Taija Wileniuksen vastaanotolle nettiajanvarauksemme kautta. Painonhallintaklinikan lääkärin vastaanotosta voit saada myös korvausta omasta vakuutuksestasi.

Esimerkkejä yksilöllisestä hoitosuunnitelmasta

Alla kaksi erilaista esimerkkiä siitä, minkälaisissa elämäntilaisessa yksilöohjaus voi olla hyvä vaihtoehto ja minkälaisia tuloksia sen avulla voi saavuttaa.

Kiireisen toimitusjohtajan elämäntapamuutos

Kiireisellä 55-vuotiaalla toimitusjohtajalla Pentillä oli kertynyt ylipainoa pikkuhiljaa koko aikuisiän ajan. Nopeatempoisen ja haastavan työn vuoksi ruokailuajat olivat muodostuneet epäsäännöllisiksi, ja lisäksi erilaisissa edustustilaisuuksissa oli usein tarjolla painon kannalta epäedullisia vaihtoehtoja. Pentillä on käytössä verensokerilääke.

Verenpaine ja verensokerit olivat koholla, ja lääkäri oli muistuttanut painonhallinnan tärkeydestä moneen otteeseen. Aika oli kuitenkin kortilla, ja laihdutusyritykset jäivät aina kiireen jalkoihin.

Pentti varasi ajan Painonhallintaklinikan lääkärille, joka suositteli laboratoriokokeita terveydentilan tarkemmaksi kartoittamiseksi. Yhdessä he suunnittelivat Pentille sopivan painonhallinnan hoito-ohjelman, joka sisälsi yksilölliset ohjeet syömisen ja liikunnan suhteen sekä parin kuukauden välein tapahtuvia seurantakäyntejä lääkärillä.

Lisäksi Pentti kävi kolmella ravitsemusterapeutin käynnillä. Käynneillä tarkennettiin Pentin syömistapoihin liittyviä asioita ja suunniteltiin konkreettisia muutoksia, joiden avulla Pentti saisi ruokavaliotaan terveellisemmäksi kiireisen arjen keskellä.

Pentti tapasi kaksi kertaa painonhallintaklinikan psykologin, jonka tuella hän lisäsi stressinsäätelykykyään ja sai apua nukahtamisvaikeuksiinsa. Vuoden kuluttua laboratoriokokeissa todettiin rasva- ja sokeriarvojen parantuneen selvästi, ja Pentin paino oli pudonnut 8 kg lähtöpainosta. Pentti sai myös luvan lopettaa verensokerilääkkeen käytön. Lisäksi Pentti koki jaksamisensa ja keskittymiskykynsä parantuneen elämäntapamuutoksen myötä.

Perheenäidin irtautuminen ikuisesta laihduttamisesta

Sari oli 38-vuotias opettaja, joka oli ollut lievästi ylipainoinen jo murrosiässä. Hänellä oli kolme lasta, ja jokaisen lapsen raskaudesta oli jäänyt kiloja.

Sari oli hyvin vaativa itseään kohtaan, eikä voinut sietää ylimääräisiä kilojaan. Hän koki syyllisyyttä aina kun söi herkkuja tai tuli syöneeksi omasta mielestään liikaa. Seuraavana päivänä hän yritti syödä mahdollisimman vähän, mutta usein iltaisin sortui kuitenkin syöpöttelemään telkkarin ääressä väsyneenä. Hän oli kokeillut ainakin kymmentä erilaista dieettiä, mutta muutaman kuukauden päästä paino oli sama kuin ennen.

Lääkärin alkukartoituksessa Sarin fyysinen terveydentila todettiin melko hyväksi, mutta Sarin mieliala oli alavireinen. Lääkäri suositteli Sarille painonhallintaan perehtyneen psykologin vastaanottoa. Psykologin kanssa sovittiin 8 käyntikerran jaksosta, jonka aikana Sari opetteli irrottautumaan laihduttamisen ja liikasyömisen kierteestä.

Lisäksi hän huomasi oman itsekriittisyytensä vaikutukset mielialaan ja syömiskäyttäytymiseen, ja alkoi harjoitella myötätuntoisempaa ja hyväksyvämpää suhtautumista itseensä ja kehoonsa. Sari kävi myös yhdellä ravitsemusterapeutin käynnillä, jossa he tarkistelivat Sarin ruokarytmiä ja ruoan koostumusta suotuisammaksi.

Puolen vuoden kuluttua Sari koki mielialansa kohentuneen, ja hän oli tyytyväisempi itseensä kuin aikoihin. Hänen iltasyöpöttelynsä oli vähentynyt, suhtautuminen ruokaan oli rennompaa, ja hän todella nautti syömisestä. Painokin oli pudonnut 2 kiloa, vaikka Sari oli lopettanut laihduttamisen.

Kysy lisää tai varaa aika numerosta 010 235 3535. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteella painonhallinta@mehilainen.fi.

Tietoa laihduttamisesta ja painonpudotuksesta

Millaisia tuloksia voin odottaa?

NEO Rahoitus

 

Asiantuntijat

André Heikius

yleislääkäri

Carl J. Husso

fysioterapeutti, OMI, fysiikkavalmentaja

Saara Karjalainen

ravitsemusterapeutti

Taija Wilenius

psykologi