Etusivu / Palvelut / Painonhallinta / Painonpudotuksen hoito-ohjelma

Painonpudotuksen hoito-ohjelma on turvallinen tapa laihduttaa

chevron-right chevron-left

Mehiläinen NEO Painonhallintaklinikan hoito-ohjelmassa tavoitteena on pysyvä painonhallinta. Sisällön ovat suunnitelleet lääketieteen, psykologian ja ravitsemuksen ja liikunta-alan ammattilaiset.

Mehiläinen NEO Painonhallintaklinikan kymmenen kuukauden hoito-ohjelma on suunnattu aikuisille, joilla on ylipainoa (painoindeksi BMI > 27) ja mahdollisesti painoon liittyviä liitännäissairauksia. Näitä ovat esimerkiksi kohonnut verenpaine, diabetes, tuki- ja liikuntaelinsairaudet, kohonnut kolesteroli sekä uniapnea.

Turvalliseen ja pysyvään painonpudottamiseen tähtäävän hoito-ohjelman sisällön ovat suunnitelleet lääketieteen, psykologian, ravitsemuksen ja liikunta-alan ammattilaiset. Pohjana ovat lihavuuden Käypä hoito -suositukset sekä ajantasainen tieteellinen tutkimustieto pysyvään painonhallintaan tähtäävistä menetelmistä. Seuraava ryhmä alkaa helmikuussa 2020. Aika painonhallintalääkäri André Heikiuksen vastaanotolle kannattaa varata heti, jolloin varmistat paikkasi ryhmässä sekä saat tehokkaan ja yksilöllisen hoidon aloituksen.

Haluatko mukaan Mehiläinen NEO Painonhallintaklinikan hoito-ohjelmaan? Varaa aika lääkäri André Heikiukselle soittamalla ajanvarausnumeroomme puh. 010 235 3535 tai lähetä sähköpostia osoitteella painonhallinta@mehilainen.fi.

Mitä hoito-ohjelma sisältää?

Hoidon alussa asiakkaan lähtötilanne selvitetään lääkärintarkastuksella sekä laboratoriokokeilla. Hoito-ohjelmassa keskitytään etenkin saavutetun painon ylläpitoon ja opetellaan terveellisiä syömis- sekä liikuntatottumuksia. Monipuolisten menetelmien tavoitteena on muodostaa pysyviä arjen toimintatapoja, jotka auttavat ylläpitämään painonpudotusvaiheessa saavutettuja tuloksia.

NEO Painonhallintaklinikan hoito-ohjelmassa:

 • Tukena ylipainoon perehtynyt lääkäri, painonhallintaan perehtynyt psykologi, ravitsemusterapeutti ja fysioterapeutti
 • Kartoitus terveydentilasta sekä yksilöllinen painonhallintaohjelma
 • Käytännön ohjeita sekä painonpudotukseen että pysyvään painonhallintaan
 • Tietoisen syömisen ja psykologisen painonhallinnan menetelmiä, joiden avulla kasvatetaan kykyä muuttaa omaa toimintaa arjen tilanteissa, opitaan erottelemaan kehon nälkä- ja kylläisyyssignaaleja, lisätään painonhallinnan kannalta tärkeitä stressinsäätelytaitoja ja opitaan rennompaa suhtautumista syömiseen
 • Seurannan avulla tietoa tavoitteiden edistymisestä ja yksilöllistä ohjausta ongelmakohtiin

Ohjelmassa osallistujien apuna on moniammatillinen työryhmä:

 • Painonhallintalääkäri André Heikius
 • Psykologi Taija Wilenius
 • Ravitsemusterapeutti Saara Karjalainen
 • Fysioterapeutti

Kymmenen kuukauden hoito-ohjelma

NEO Painonhallintaklinikan 10 kuukauden hoito-ohjelma toteutetaan sekä yksilöohjauksen että ryhmäkäyntien muodossa. Hoito-ohjelman hinta on 1 290 euroa ja kustannuksiin voi hakea Mehiläinen NEO Rahoitusta.

Hoito-ohjelma sisältää:

 • Lääkärin vastaanoton ja laboratoriokokeet (ohjelman alussa sekä lopussa)
 • Yksilöllisen hoitosuunnitelman ja neuvonnan parhaan painonpudotustavan suunnittelussa
 • Yhteensä 12 ryhmätapaamista psykologin, ravitsemusterapeutin ja lääkärin ohjaamina. Lisäksi hoito-ohjelmaan on mahdollista liittää 5 tapaamista fysioterapeutin kanssa.
 • Luennot, ryhmäkeskustelut, ryhmänohjaajan johdolla tehtävät harjoitukset, ehdotukset kotityöskentelyn tueksi
 • Osallistujan käsikirjan, jossa on yli 100 sivua tietoa, ohjeita ja materiaalia onnistuneen painonhallinnan ja elämäntapamuutoksen toteuttamiseksi
 • Jatkuvan tuen myös ryhmätapaamisten välillä
 • Seurantaraportti ohjelman puolivälissä sekä ohjelman päätyttyä

Tietoa laihduttamisesta ja painonpudotuksesta

Yksilöllinen painonhallinnan hoito-ohjelma

Millaisia tuloksia voin odottaa?

Rahoitus

Asiantuntijat

André Heikius

yleislääkäri

Carl J. Husso

fysioterapeutti, OMI, fysiikkavalmentaja

Saara Karjalainen

ravitsemusterapeutti

Taija Wilenius

psykologi

Tutustu tarinoihin

”Hienoa, että eläkeiässäkin voi vielä laihtua”

Turkulaisrouva päätti koittaa painonpudotusta vielä kerran ammattilaisten avulla Turkulainen 67-vuotias eläkeläisrouva o

Lue lisää