NEO Selkäklinikka auttaa selän ja niskan vaivoissa

chevron-right chevron-left

NEO Selkäklinikalla keskitytään selkävaivojen tehokkaaseen diagnostiikkaan, hoitoon, kuntouttamiseen ja ennaltaehkäisyyn. Selkäklinikalla asiakkaidemme hoidon tukena on moniammatillinen asiantuntijatiimi.

Selkävaivat ovat hyvin yleisiä, ja niiden taustalla voi olla monenlaisia syitä. Kipu on usein kokonaisvaltaista, ja se voi vaikuttaa arkea ja työtä haittaavasti.

Äkillisen selkäkivun kanssa hakeudutaan yleensä ensimmäiseksi lääkärin vastaanotolle. Lääkäri tutkii selkäpotilaan huolellisesti ja ohjaa tarvittavat lisätutkimukset vaivan syyn selvittämiseksi. Tavallisimpia lisätutkimuksia ovat röntgen- ja magneettikuvaukset, mutta niitäkään ei tarvita ensi vaiheessa jokaisen potilaan kohdalla.

Hoito määräytyy vaivan syyn perusteella: useimmiten hoidon kulmakivenä on kuntoutus, joka aloitetaan kipeän akuuttivaiheen jälkeen. Vain harva selkävaivoista kärsivä tarvitsee leikkaushoitoa.

Selkäkivun taustalla voi olla esimerkiksi:

  • Ryhtivirhe
  • Huono työasento tai muut ergonomiset syyt
  • Liikunnan ja lihasvoiman puute
  • Keskivartalon hallinnan häiriöt
  • Välilevyn tai nikamien rappeuma
  • Selkäydinkanavan ahtauma
  • Rasitusmurtuma
  • Hermopinteet ja välilevyn pullistuma
  • Tapaturma

NEO Selkäklinikalla hoidetaan selkävaivoja tarvittaessa leikkauksellisesti, mutta tavallisimmin kuntoutuksen keinoin. Mukana hoidossa ovat NEO:n erikoislääkärit sekä kokeneet fysioterapeutit.

Selkäklinikan asiakkaat tulevat useimmiten fysiatrin, ortopedin tai neurokirurgin vastaanoton kautta, mutta monet asiakkaat tulevat Selkäklinikalle myös työterveyden tai yleislääkärin vastaanotolla käytyään. Ajan voit varata puhelimitse 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta.

NEO Selkäklinikan asiantuntijatiimi hoidon tukena

Selkäklinikalla potilaan kuntoutussuunnitelman tekeminen alkaa aina fysioterapeuttisella tutkimuksella, joka sisältää asiakkaan haastattelun, kliinisen tutkimisen ja mahdolliset testaukset, ongelmien määrittelyn sekä hoidon yksilöllisen suunnittelun.

NEO Selkäklinikan asiantuntijoihin kuuluu fysioterapeutin lisäksi ortopedi, neurokirurgi, fysiatri ja kipulääkäri. Moniammatillinen asiantuntijatiimi kokoontuu säännöllisesti ja käy yhdessä läpi vaativimpia asiakastapauksia, tavoitteenaan mahdollisimman tehokkaiden hoitomuotojen löytäminen vaikeiden selkävaivojen kuntouttamiseksi.

NEO Selkätesti mittaa keskivartalon fyysistä suorituskykyä

Selkäklinikalla tehdään myös niin urheilijoille kuin tavallisille ihmisille tarkoitettua selkätestausta, jonka avulla voidaan selvittää asiakkaan keskivartalon fyysistä suorituskykyä.

Testiä käytetään työkaluna pitkittyneiden ja toistuvien selkäongelmien hoidossa, mutta se voidaan tehdä myös selkävaivojen ennaltaehkäisemiseksi tai urheilijan suorituskyvyn mittaamiseksi. Selkätesti on hyvin tarkka ja luotettava keskivartalon suorituskyvyn mittausmenetelmä, jonka avulla voidaan arvioida myös harjoittelun tuomia vaikutuksia testiä toistamalla.

Miten varaan ajan selkätestiin?

Testaus tapahtuu fysioterapeutin toimesta NEO Kuntoutuksen tiloissa kahdella erillisellä vastaanottokäynnillä. Selkätestiin pääsee varaamalla tunnin vastaanottoajan fysioterapeutti Tommi Kaselle vastaanotosta, puh. 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Selkätestin tulokset käydään läpi fysioterapeutin kanssa seuraavalla vastaanottokerralla, jonka ajankohta sovitaan fysioterapeutin kanssa ensimmäisen käynnin yhteydessä. Tulosten perusteella laaditaan aina jatkosuunnitelma, ohjataan tarpeelliset harjoitteet sekä sovitaan seurantamenetelmistä.

Kysy lisää ja varaa aika, puh. 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Asiantuntijat

Janek Frantzén

neurokirurgi, selkä- ja kaularankakirurgi

Ilmo Helttula

ortopedi, olkapää- ja selkäkirurgi

Tommi Kase

fysioterapeutti, vastaava fysioterapeutti

Tom Kåla

fysioterapeutti OMT

Raul Laasik

ortopedi, selkäkirurgi

Jaakko Rinne

neurokirurgi

Tero Silto

fysiatri

Heikki Suoyrjö

fysiatri