Etusivu / Palvelut / Ortopedia, tuki- ja liikuntaelinvaivat / Liikuntalääkärin vastaanotto

Liikuntalääkärin vastaanotto keskittyy urheilijoihin ja kuntoilijoihin

Liikunta on kaikkien ihmisten terveyden kannalta tärkeää. NEO:n liikuntalääkärin vastaanotolla keskitytään kaikenikäisten urheilijoiden ja aktiivikuntoilijoiden terveyteen ja hyvinvointiin.

Urheiletko tai harrastatko aktiivisesti liikuntaa? Varaa aika NEO:on liikuntalääkärin vastaanotolle 010 235 3535 tai nettiajanvarausjärjestelmässämme.

Liikunta ja terveys

Liikuntalääketiede on urheilijoiden ja aktiivikuntoilijoiden terveysongelmista huolehtiva lääketieteen erikoisala. Liikuntalääketieteen erikoislääkäri on perehtynyt sekä liikuntaan ja terveyteen että niiden välisiin yhteyksiin, mutta myös muihin terveyteen vaikuttaviin elämäntapoihin. NEO:ssa liikuntalääkärin vastaanottoa pitää Harri Helajärvi.

Säännöllinen liikunta auttaa pysymään fyysisesti ja henkisesti terveenä ja ehkäisee monia sairauksia. Liikunta on myös osa pitkäaikaissairauksien hoitoa ja kuntoutusta. Liikuntalääkäri hoitaa liikunnan seurauksena syntyneitä vammoja yhdessä ortopedien kanssa, sekä auttaa ennaltaehkäisemään urheiluvammoja ja rasitusvaivoja.

Liikuntalääketiede tutkii myös liikunnan ja eri sairauksien välisiä yhteyksiä sekä pyrkii edistämään ihmisten terveyttä ja hyvinvointia. Liikuntalääkäri osaa auttaa myös monia erityisryhmiä, esimerkiksi tietyistä sairauksista kärsiviä, oikeanlaiseen harrasteliikuntaan ja kilpailu-urheiluun. NEO:ssa tehdään myös junioriurheilijan terveystarkastuksia.

Lääkäri Harri Helajärven erikoistuminen liikuntalääketieteeseen on loppusuoralla. Hän on tehnyt liikuntalääketieteen alaan kuuluvan väitöskirjan, joka tutkii liikkumattomuuden vaikutuksia terveyteen.

Harri Helajärvellä on myös lääkealan erityispätevyys ja runsas tietämys antidoping-asioista.

Harrin mielenkiinnon kohteena ovat niin huippu-urheilijan akuutit tai pitkittyneet terveysongelmat kuin tavallisen liikkujan terveyteen liittyvät kysymykset. Erityisen ryhmän muodostavat asiakkaat, jotka esimerkiksi perussairautensa tai ylipainonsa vuoksi empivät liikunnan aloittamista.

Terveysselvityksen ja tutkimusten perusteella liikuntalääketieteeseen perehtynyt lääkäri osaa antaa ohjeet aikaisemmin liikkumattomalle henkilölle turvallisen liikunnan ja elämäntaparemontin aloittamiseksi, ja auttaa urheilijaa palamaan harjoitteluun mahdollisimman nopeasti.

Junioriurheilijan terveystarkastus

 

Asiantuntijat

Harri Helajärvi

erikoistuva liikuntalääkäri