Fysiatrin vastaanotolta apu toimintakyvyn ylläpitämiseen

chevron-right chevron-left

Fysiatrin vastaanotolla hoidetaan tuki- ja liikuntaelinvaivoista sekä kroonisesta kivusta kärsiviä potilaita. Hoidon tavoitteena on parantaa potilaan toimintakykyä kuntouttamalla, jolloin leikkaushoitoa ei välttämättä tarvita.

Fysiatrian erikoisalan lääkäri tutkii ja hoitaa konservatiivisin menetelmin tuki-ja liikuntaelinsairauksia. Konservatiivisesta hoidosta puhutaan silloin, kun potilaan vaivaa ei hoideta kirurgisesti. Fysiatrian erikoisalaan kuuluu myös potilaan työ- ja toimintakyvyn arviointi sekä kuntoutussuunnitelman tekeminen yhdessä potilaan kanssa.

Fysiatrin vastaanotolle tullaan erityisesti silloin, kun potilaalla ilmenee selkä-, niska-, nivel- ja yläraajaoireita sekä nivel- ja pehmytkudosoireita. Fysiatri hoitaa myös monivaivaisia sekä kroonisen kivun kanssa eläviä potilaita.

NEO:ssa vastaanottoa pitävät kokeneet asiantuntijat. Varaa aika fysiatrin vastaanotolle puhelimitse 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma

Fysiatrin vastaanottoajat ovat tyypillisesti 45 – 60 minuuttia. Ensimmäisellä käynnillä täytetään esitietolomake, johon voi kuulua esimerkiksi kipupiirroksen tekeminen.

Esitietojen, potilaan haastattelun ja vastaanotolla tehtävien tutkimusten perusteella fysiatri tekee potilaalle yksilöllisen hoitosuunnitelman, jossa huomioidaan sekä potilaan tarpeet että mahdolliset toiminnan rajoitteet. Fysiatri arvioi yksilöllisesti myös kipulääkityksen tai erilaisten pistoshoitojen tarpeen toimintakykyä rajoittavan kivun hoitamiseksi.

Varaa aika fysiatrin vastaanotolle puhelimitse 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Asiantuntijat

Tero Silto

fysiatri

Heikki Suoyrjö

fysiatri