Etusivu / Palvelut / Leikkaussalit

Leikkaussalit

chevron-right chevron-left

NEO:ssa on modernit leikkaussalit, joissa tehdään toimenpiteitä pääasiassa päiväkirurgisesti.

NEO:n leikkausosastolla on yhteensä viisi leikkaussalia, kolme erillistä heräämötilaa, odotusaula sekä pukuhuoneet miehille ja naisille. Leikkaussalimme on varustettu moderneilla kirurgisilla ja anestesiologisilla laitteilla.

Viihtyisiä heräämötiloja käytetään niin potilaiden valmisteluun leikkausta varten kuin leikkauksen jälkeiseen toipumiseen.

NEO pyrkii palvelemaan toimenpiteeseen tulevia potilaita joustavasti siten, että asiakas pääsee leikkaukseen haluamanaan ajankohtana. Äkillisissä, leikkaushoitoa vaativissa tapauksissa potilas pystytään useimmiten hoitamaan samana tai seuraavana päivänä.

Oletko tulossa NEO:on toimenpiteeseen? Tutustu leikkauspotilaan ohjeeseen täällä.

Sairaalassa tehtävät toimenpiteet

Suurin osa NEO:n sairaalassa tehtävistä toimenpiteistä on ortopedisia nivelten tähystysleikkauksia, urheilukirurgisia jänne- tai lihasvamman korjauksia ja käsikirurgisia toimenpiteitä.

Sairaalassa tehdään myös neurokirurgian alaan kuuluvia selkä- ja kaularankaleikkauksia, tyrä- ja sappikirurgiaa, plastiikkakirurgiaa, esteettisiä toimenpiteitä sekä korva-, nenä- ja kurkkutautien alaan kuuluvia toimenpiteitä.

Leikkaustoimenpiteet tehdään pääasiassa päiväkirurgisesti; potilas saapuu aamulla tai aamupäivän aikana sairaalaan ja kotiutuu iltapäivän tai illan aikana. Sairaalassa on myös vuodeosasto ja yöpymismahdollisuus.

Yöpymisosasto

Vaikka suurin osa potilaistamme kotiutuu muutaman tunnin kuluttua leikkauksesta, on hyvä tietää, että sairaalassamme on neljä viihtyisää yöpymishuonetta niille, jotka haluavat jäädä sairaalaan yöksi.
Yöpyvän potilaan turvallisuudesta ja hyvästä hoidosta vastaa paikan päällä oleva erikoissairaanhoitaja.

Leikkauspotilaan ohjeet

Asiantuntijat

Milla Aalto

potilasasiamies Mehiläinen NEO

Hannu Majasuo

anestesialääkäri

Timo Miettinen

anestesialääkäri