Etusivu / Palvelut / Lasten vaivat ja sairaudet / Lasten psykiatriset vaivat

NEO:ssa toimii lastenpsykiatrian tiimi

NEO:sta saat asiantuntevaa, joustavaa ja nopeaa palvelua lasten ja perheiden ongelmissa.

Lasten ja perheiden auttamisesta vastaa kokenut lastenpsykiatrian tiimi, johon kuuluu lääkäri Anna-Mari Salmivalli (lastenpsykiatrian erikoislääkäri), sairaanhoitaja Annukka Haapala (sairaanhoitaja AMK, ratsastusterapeutti SRT ja pari- ja perheterapiakoulutettava) ja Eija Sinervä (psykologi ja lasten- ja nuorisopsykoterapeutti VET).

NEO:ssa on myös psykoterapeuttista osaamista sekä lasten yksilöllisen hoidon että perheterapeuttisen hoidon tarpeen arvioimiseen. Lastenpsykiatriset palvelut on tarkoitettu lapsille 13 ikävuoteen saakka.

Asiantuntijoidemme puoleen voit kääntyä esimerkiksi seuraavissa lapsen ongelmissa:

  • aktiivisuuden ja tarkkaavuuden ongelmat
  • mielialaoireilu ja ahdistuneisuus
  • käytösongelmat
  • ongelmat perheen sisäisessä vuorovaikutuksessa
  • perheen kriisitilanteet
  • syömishäiriöt
  • psykosomaattiset vaivat, esimerkiksi uniongelmat, päänsäryt, vatsakivut, kastelu ja tuhriminen, joihin ei löydy somaattista syytä

Ajan voit varata puhelimitse 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta. Ensimmäinen vastaanottokäynti varataan aina lastenpsykiatri Anna-Mari Salmivallille. Ensimmäisellä vastaanotolla paikalla on lääkärin lisäksi hoitaja Annukka Haapala.

Ensikäynnillä asiakkaalle tehdään yksilöllinen hoitosuunnitelma ja varataan tarpeen mukaan muut jatkoajat. Toivomuksena on, että ensimmäisellä kerralla mukana olisivat perheen kaikki jäsenet. Mukaan voi ottaa myös sisarukset, mutta ainakin molempien vanhempien läsnäolo vastaanotolla on suotavaa.

Asiantuntijat

Annukka Haapala

sairaanhoitaja, ratsastusterapeutti, pari- ja perheterapeuttikoulutettava

Anna-Mari Salmivalli

lastenpsykiatri

Eija Sinervä

psykologi, lasten- ja nuorisoterapeutti