Etusivu / Palvelut / Kuntoutuspalvelut / TDM-fysioterapia

TMD-fysioterapia auttaa leukanivelen vaivoissa ja purentaongelmissa

TMD fysioterapian hoitomenetelmillä voidaan helpottaa leukanivelalueen kiputiloja ja purentaan liittyviä toimintahäiriöitä. Tavoitteena on kipujen lievittyminen, purentalihaksiston rentouttaminen sekä purennan tasapainottaminen ja kuormituksen keventäminen.

TMD-fysioterapialla hoidetaan leukanivelten, puremalihasten, hampaiston ja niihin läheisesti liittyvien kudosten sairaus- ja kiputiloja sekä toimintahäiriöitä.

Tavallisimpia oireita ovat niska-hartiaseudun kireys, selkärangan liikkuvuusongelmat, päänsärky, kasvokivut, leukaniveläänet, leukanivelten tai puremalihasten kipu, suun rajoittunut avautuminen ja alaleuan liikehäiriöt.

NEO:ssa TMD-fysioterapiaa tekevät kokeneet kuntoutuksen asiantuntijat. Ajan voit varata puhelimitse 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Hoitoon voi hakeutua ilman lääkärin lähetettä. Lähete tarvitaan kuitenkin silloin, mikäli hoidosta halutaan Kela-korvaus tai hoidosta haetaan korvausta vakuutusyhtiöstä.

TDM-fysioterapia hyödyntää useita manuaalisen fysioterapian hoitomuotoja

Fysioterapia voi sisältää fasciamanipulaatiota, pehmytkudoskäsittelyitä, leukanivelen ja yläniskan mobilisointia nivelten liikeratojen normalisoimiseksi, kotiharjoitusohjelman sekä tarvittaessa kipuhoitoja tai lämpöhoitoja.

Hoitoon tullessaan asiakas voi pukeutua mukaviin ja joustaviin vaatteisiin, joissa voi tarvittaessa liikkua helposti ja jotka ovat helposti puettavissa.

Asiantuntijat

Carl J. Husso

fysioterapeutti, OMI, fysiikkavalmentaja