Etusivu / Palvelut / Kuntoutuspalvelut / Neurologinen fysioterapia

Neurologinen fysioterapia

Neurologisella fysioterapialla tarkoitetaan fysioterapiaa, joka on keskittynyt erilaisista syistä johtuvien neurologisten oireiden hoitoon.

Neurologinen sairaus voi olla synnynnäinen, lapsuus- tai aikuisiässä puhjennut. Myös vammautuminen voi aiheuttaa neurologisia oireita.

Fysioterapeutti kartoittaa liikkumis- ja toimintakyvyn ongelmat sekä laatii yhdessä asiakkaan kanssa tavoitteet fysioterapialle. Neurologisessa fysioterapiassa pyritään huomioimaan mm. aivojen ja lihasten plastisuus eli kyky oppia uusia asioita. Tätä ominaisuutta käytetään fysioterapiassa hyväksi, jolloin kuntoutuminen on vaikuttavaa ja vaikeankin vammautumisen jälkeen toimintakykyä voidaan edistää.

NEO:ssa neurologista fysioterapiaa tekevät kokeneet kuntoutuksen asiantuntijat. Ajan voit varata puhelimitse 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Hoitoon voi hakeutua ilman lääkärin lähetettä. Lähete tarvitaan kuitenkin silloin, mikäli hoidosta halutaan Kela-korvaus tai hoidosta haetaan korvausta vakuutusyhtiöstä.

Mahdollisuus aktiiviseen neurologiseen kuntoutukseen

NEO Kuntoutuksessa on mahdollisuus aktiiviseen neurologiseen kuntoutukseen. Tilat ovat esteettömät, ja suosivat pyörätuolilla liikkuvia. Osa kuntosalilaitteista soveltuu myös pyörätuolin kanssa käytettäväksi.

NEO Kuntoutuksessa on moninaisia kivunlievityskeinoja, joita käytetään aktiivisen harjoittelun tukena. Näistä esimerkkeinä ovat mm. lymfaterapia, akupunktio, sähköhoidot sekä kylmä-kompressio.

Hoitoon tullessaan asiakas voi pukeutua mukaviin ja joustaviin vaatteisiin, joissa voi tarvittaessa liikkua helposti ja jotka ovat helposti puettavissa.

Asiantuntijat

Laura Iire

fysioterapeutti