Etusivu / Palvelut / Kuntoutuspalvelut / NEO Performance

Palvelu urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn

chevron-right chevron-left

NEO Performance on palvelukonsepti urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn ja niistä toipumiseen. Sekä kilpa-, nuoriso- että harrasteurheilijoiden vammautumisriskiä voidaan pienentää monin eri keinoin. Toisaalta vamman jo tapahduttua voidaan urheilijan suoritustaso palauttaa ennalleen hallitusti ilman, että ongelma uusiutuu.

NEO Performance –palvelut urheilijoille ja kuntoilijoille:

  • Yksilöllinen ohjelma vammojen välttämiseksi
  • Kehon kartoitukset ja riskitekijöiden arviointi
  • Vammojen ennaltaehkäisyn koulutukset
  • Hallittu paluu urheiluun kuntoutuksen jälkeen

NEO Performance –palvelusta vastaavat huippu-urheilijoiden parissa vuosikymmeniä toimineet NEO Kuntoutuksen vastaava valmentaja Marko Yrjövuori sekä vastaava fysioterapeutti Jari Hemling. Palvelu on suunnattu ammattiurheilijoiden lisäksi myös harrastajille ja kuntoilijoille.

Kiinnostaako, miten voit pienentää urheiluvammojen riskiä? Ota yhteyttä puhelimitse ajanvaraukseemme, puh. 010 235 3535 ja kysy lisää NEO Performance –palvelusta.

Henkilökohtainen harjoitusohjelma

Urheiluvammojen ehkäisyssä liikkeen hallinta, heikkojen lihasten aktivointi ja oikeanlaiset tukiharjoitteet ovat tärkeitä keinoja. NEO Performance –palvelussa luodaan urheilijalle räätälöity ohjelma, jonka avulla suoriutuminen rasituksista ja palautuminen onnistuvat turvallisemmin. Harjoitusohjelma suunnitellaan erikseen toteutettavan biomekaniikkakartoituksen pohjalta.

Kartoitukset

Kartoittamalla kehon biomekaniikkaa, arvioimalla riskitekijöitä ja korjaamalla virheasentoja voidaan ennaltaehkäistä monien rasitusvammojen syntymistä. Vammojen ehkäisyssä tarvitaan täsmällistä tietoa liikkuvuudesta, lihasvoimasta ja liikeradoista. NEO Performance –palvelussa on käytettävissä kokeneet asiantuntijat, tarkat analyysimenetelmät sekä monipuoliset kehon toimintaa mittaavat laitteistot.

Koulutukset

Urheilijalta ja hänen tukijoukoiltaan vaaditaan tietämystä turvallisesta harjoittelusta. Etenkin nuorisourheilussa kasvuvaiheessa olevan vartalon kuormitus sopivalla tasolla ja oikeilla harjoitteilla ovat ehdottoman tärkeitä osa-alueita. NEO Performance –palvelussa voidaan kouluttaa urheilijoita sekä valmentajia ja huoltajia keinoista ehkäistä vammoja. Ennakoivassa koulutuksessa kiinnitetään huomiota muun muassa liikkeen hallintaan, vahvoihin tukirakenteisiin sekä palautumisen merkitykseen.

Hallittu paluu lajiin

Vamman jälkeen turvallinen paluu urheiluun tapahtuu maltillisesti, kehoa kuunnellen. Urheiluvamman uusiutumisen riskiä voidaan pienentää suunnittelemalla paluu urheilijan ominaisuuksien mukaan. Urheilijan kouluttaminen, tukijoukkojen aktivoiminen ja oikeanlaisten tukiharjoitteiden sisäistäminen ovat NEO Performance –palvelussa keskeisiä menetelmiä. Samalla rakennetaan myös urheilijan luottamusta omaan onnistumiseen.

NEO Performance asiantuntijat

NEO Performancen asiantuntijoilla on vuosien kokemus huippu-urheilijoiden parissa toimimisesta. Ymmärrys urheilusta, valmennuksesta ja eri lajien ominaispiirteistä auttavat hahmottamaan urheilijan kokonaistilanteen.

NEO Performancesta vastaavat NEO Kuntoutuksen vastaava valmentaja Marko Yrjövuori sekä vastaava fysioterapeutti Jari Hemling. Kysy lisää ja varaa aika NEO Performance –palveluun puhelimitse NEO:n ajanvarauksesta, puh. 010 235 3535.

Asiantuntijat

Jari Hemling

fysioterapeutti, urheilija- ja urheiluseuravastaava

Marko Yrjövuori

urheiluhieroja, vastaava valmentaja