Etusivu / Palvelut / Kuntoutuspalvelut / Leikkauspotilaan fysioterapia

Fysioterapia tukee leikkauspotilaan kuntoutusta

Ennen operaatiota tapahtuvan fysioterapian tarkoitus on valmistella ja kartoittaa tuki- ja liikuntaelimistö tulevaa leikkausta silmällä pitäen.

Preoperatiivisessa fysioterapiassa keskitytään ennen leikkausta ja heti leikkauksen jälkeen aloitettavien harjoitteiden ja itsehoidon opettamiseen. Mitä paremmassa kunnossa tuki- ja liikuntaelimistö on ennen operaatiota ja mitä paremmin leikkauksen jälkeinen harjoittelu päästään aloittamaan, sitä paremmin se palautuu ja kuntoutuminen nopeutuu.

Fysioterapeutti myös motivoi asiakasta tulevaan leikkauksen jälkeen tapahtuvaan kuntoutukseen. Preoperatiiviseen kuntoutukseen kuuluu myös kivunhoito.

NEO Kuntoutuksesta löydät kokeneet fysioterapian ammattilaiset. Ajan voit varata puhelimitse 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Yhteistyössä hoitavan lääkärin kanssa

Ennen leikkausta tapahtuva ja leikkauksen jälkeinen kuntoutus suunnitellaan asiakkaan kanssa aina yksilöllisesti.

Leikkauksen jälkeisessä kuntoutuksessa otetaan tarkkaan huomioon hoitavan lääkärin jatkokuntoutusohjeet. Kuntoutuksen aikana fysioterapeutti konsultoi leikkaavaa lääkäriä tarpeen mukaan ja raportoi asiakkaan toipumisesta.  Tavoitteena on potilaan liikkumis- ja toimintakyvyn palautuminen.