Etusivu / Palvelut / Kuntoutuspalvelut / Ikäihmisen fysioterapia

Ikäihmisen fysioterapia ylläpitää toimintakykyä

Ikäihmisten fysioterapian tavoitteena on itsenäisen liikkumisen ja toimintakyvyn ylläpito sekä edistäminen.

Liikkumis- ja toimintakykyä voidaan fysioterapiassa edistää monin keinoin esimerkiksi lihasvoima-, tasapaino- ja liikkuvuusharjoittein sekä erilaisin kipua lievittävin hoidoin. Tarvittaessa fysioterapeutti kartoittaa mahdollisen apuvälinetarpeen.

Erityisesti leikkausten ja toimenpiteiden jälkeen fysioterapialla on keskeinen merkitys ikäihmisen toimintakyvyn palautumiselle leikkausta edeltävälle, tai usein jopa paremmalle tasolle.

NEO:ssa ikäihmisen fysioterapiaa tekevät kokeneet kuntoutuksen asiantuntijat. Ajan voit varata puhelimitse 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Hoitoon voi hakeutua ilman lääkärin lähetettä. Lähete tarvitaan kuitenkin silloin, mikäli hoidosta halutaan Kela-korvaus tai hoidosta haetaan korvausta vakuutusyhtiöstä.

Yksilöllinen hoitosuunnitelma asiakkaalle

Ikäihmisen fysioterapiassa NEO Kuntoutuksen fysioterapeutti kartoittaa asiakkaan terveydentilan, toimintakyvyn ja elämäntilanteen sekä laatii tavoitteet näiden pohjalta yhdessä asiakkaan kanssa.

Hoitoon tullessaan asiakas voi pukeutua mukaviin ja joustaviin vaatteisiin, joissa voi tarvittaessa liikkua helposti ja jotka ovat helposti puettavissa.

Asiantuntijat

Laura Iire

fysioterapeutti

Tommi Kase

fysioterapeutti, vastaava fysioterapeutti