Etusivu / Palvelut / Kuntoutuspalvelut / Fysikaaliset hoidot

Fysikaaliset hoidot

NEO Kuntoutuksessa käytetään fysikaalisen terapian hoitomuotoja täydentämään manuaalista terapiaa.

Fysikaalisia hoitomuotoja ovat muun muassa kylmä-, lämpö-, ultraääni- ja sähkökipuhoidot.

NEO:ssa fysikaalisia hoitoja tekevät kokeneet kuntoutuksen asiantuntijat. Ajan voit varata puhelimitse 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Hoitoon voi hakeutua ilman lääkärin lähetettä. Lähete tarvitaan kuitenkin silloin, mikäli hoidosta halutaan Kela-korvaus tai hoidosta haetaan korvausta vakuutusyhtiöstä.

Ultraäänihoito

Ultraäänihoito vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä laukaisee lihasjännitystä. Hoidon avulla pystytään lievittämään kipua, nopeuttamaan vaurioituneiden hermojen ja luunmurtumien parantumista ja lisäämään muun muassa nivelsiteissä olevien kollageenisäikeiden joustavuutta.

Myös sääri- ja makuuhaavojen paranemista sekä arpien pehmenemistä pystytään nopeuttamaan ultraäänen vaikutuksella.

Sähkökipuhoito

Sähkökipuhoitoa (IF, TNS) käytetään monien akuuttien ja kroonisten kipujen hoidossa. Sähköhoidoilla voidaan lievittää kipua ja lihasjännitystä, parantaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa sekä auttaa heikkoja lihaksia supistumaan tehokkaammin.

Kylmä- ja lämpöhoidot

Kylmä- ja lämpöhoitoja käytetään fysioterapiassa sekä akuuttien että pitkittyneiden vaivojen hoidossa. Kylmä sopii hyvin akuuttien tuki- ja liikuntaelimistön vammojen ensi- ja jatkohoitoon.

Kylmä vähentää tuki- ja liikuntaelimistön vammojen aiheuttamaa turvotusta, hidastaa sisäistä verenvuotoa, poistaa kipua ja parantaa lihasten toimintaa sekä lisää nivelten liikkuvuutta. Kylmähoito on myös urheilijoiden suosiossa, sillä sen ansiosta kehon palautuminen urheilusuorituksesta on nopeampaa.

NEO Kuntoutuksen käytössä on erilaisia kylmähoitomenetelmiä kuten GameReady-kylmäkompressio, Cryo-kylmäpuhallus ja Hyperice-itsehoitotuotteet.

Varaa aika!

NEO Kuntoutuksen asiantuntijoille voit varata ajan nopeasti ja helposti joko nettiajanvarauksessa tai puhelimitse 010 235 3535.