ESWT-paineaaltohoito

Radiaalista paineaaltohoitoa eli sokkiaaltoterapiaa käytetään ortopedisten vaivojen hoidossa ja kuntoutuksessa.

ESWT-hoidossa käsitellään kipeytynyttä kehonosaa, kuten plantaarifaskiaa eli kantapään ”luupiikkiä”, akillesjännettä, olkapäätä ympäröiviä jänteitä sekä tennis- ja golfkyynärpäätä.

Kehon pinnallisempiin osiin vaikuttavalla hoidolla kohdistetaan paineaalto kipeisiin kudoksiin. Paineaallon tarkoituksena on elvyttää aineenvaihduntaa, poistaa tulehdusreaktiota sekä rauhoittaa kipuoireita ja myös lihasten jännitystä.

NEO:ssa ESWT-paineaaltohoitoa tekevät kokeneet kuntoutuksen asiantuntijat. Ajan voit varata puhelimitse 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Hoitoon voi hakeutua myös ilman lääkärin lähetettä. Lähete tarvitaan kuitenkin silloin, jos hoidosta halutaan Kela-korvaus, tai mikäli hoidosta haetaan korvausta vakuutusyhtiöstä.

Nopeampi paraneminen jopa ilman toimenpidettä

ESWT-hoitoa voidaan käyttää vaihtoehtona kortisonipistoksille tai jopa leikkaushoidolle. Hoitomuoto on laajenevasti urheilijoiden käytössä, sillä se nopeuttaa jännevaivoista parantumista ja mahdollistaa täysipainoisemman harjoittelun.

Yksittäisen ESWT-hoidon kesto ja hoitokertojen määrä suunnitellaan yhdessä fysioterapeutin kanssa asiakkaan tilanne sekä tarpeet huomioon ottaen. Hoitoa voidaan antaa myös osana muuta fysioterapiaohjelmaa.

Asiantuntijat

Carl J. Husso

fysioterapeutti, OMI, fysiikkavalmentaja

Tommi Kase

fysioterapeutti, vastaava fysioterapeutti

Mikko Kitula

fysioterapeutti

Toni Vekka

fysioterapeutti