NEO:sta apu jatkuviin poskiontelotulehduksiin

Osa flunssista johtaa poskiontelotulehdukseen, jotka vaativat antibioottikuurin parantuakseen. Joskus poskiontelotulehduksista syntyy kierre, joka vaatii korvalääkärin arviota.

Hyvin usein tavallisen flunssan aikana poskionteloissa on eritettä. Kyseessä ei ole oikea poskiontelotulehdus, ja tämä paranee itsestään ilman lääkkeitä. Jos flunssa kestää yli 10 päivää tai oireet pahenevat uudelleen, kyseessä saattaa olla todellinen poskiontelotulehdus (sinuiitti), joka vaatii hoitoa.

Arviolta noin kaksi prosenttia kaikista flunssista johtaa antibioottikuuria vaativaan poskiontelotulehdukseen. Alttius tulehduksiin vaihtelee huomattavasti. Syynä voi olla tupakointi, allergiat tai nenän rakenteelliset viat.

Jos vuoden aikana sairastaa keskimäärin 3 – 4 poskiontelotulehdusta, puhutaan toistuvasta ongelmasta tai kierteestä. Tällöin korva-, nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin tulisi arvioida tilanne. Modernilla tietokonekuvauksella voidaan löytää mahdollinen nenän rakennevika, joka taas voidaan korjata tähystysleikkauksella (FESS).

Ajan korvalääkärin vastaanotolle saat nopeasti nettiajanvarauksemme kautta tai puhelimitse 010 235 3535.

Asiantuntijat

Lotta Ivaska

erikoistuva korvalääkäri

Johanna Kallinen

korvalääkäri

Eero Kytö

korvalääkäri

Vesa Leppänen

korvalääkäri

Tuomo Puhakka

korvalääkäri

Antti Silvoniemi

korvalääkäri

Sami Ventelä

korvalääkäri

Videot

Sairaala NEO

Monipuolinen lääkärikeskus NEO