Etusivu / Palvelut / Hammashoitopalvelut / Oikomishammashoito

Oikomishoitoa voidaan tehdä lapsille ja aikuisille

OikomishoitoVinot hampaat ja ahtautuneet hammaskaaret saattavat harmittaa ulkonäkönsä takia ja virheellisestä purennasta saattaa aiheutua päänsärkyä. Hampaiden oikomishoitoa voidaan tehdä sekä lapsille että aikuisille.

Kasvuiässä tehtävässä oikomishoidossa toivottuun lopputulokseen päästään yleensä jonkin verran nopeammin, mutta periaatteessa yläikärajaa hoidolle ei ole.

Ensimmäisellä konsultaatiokäynnillä oikomishoidon erikoishammaslääkäri arvioi tarvittavan hoidon laajuuden ja kustannukset. Oikomishoito suunnitellaan aina yksilöllisesti. Oikojahammaslääkärimme tutkii purentavirheen asteen, antaa hoitosuunnitelman ja arvioi hoitojaksojen pituuden sekä tarvittavien oikomiskojeiden tarpeen.

Aikuisten oikomishoidot kestävät useimmiten vuodesta puoleentoista vuoteen. Hoidon ajan hammaslääkärissä käydään noin kuuden viikon välein. Parhaan lopputuloksen saamiseksi on tärkeää, että myös varsinaisen hoidon jälkeinen ylläpitohoito tehdään hyvin ja asiakas käy hoitokontrolleissa vuosittain.

Vaihtoehtoina kiinteät ja irrotettavat kojeet

Oikomishoito voidaan tehdä joko kiinteillä tai irrotettavilla oikomiskojeilla. Oikomishoidon erikoishammaslääkäri arvioi mikä hoitotapa takaa kestävän, esteettisesti kauniin ja toiminnallisesti hyvän lopputuloksen.

Hoidossa voidaan käyttää kokonaan valkoisia kiinteistä kojeita, jolloin hoidon aiheuttama esteettinen haitta vähenee. Lisäksi maailmalla käytetään aikaisempaa enemmän irrotettavia oikomiskojeita. Irrotettavat oikomiskojeet toimivat parhaiten yksinkertaisissa ja korkeintaan kohtuullisissa virhepurennoissa.

Varaa aika oikomishoidon konsultaatioon netistä tai puhelimitse numerosta 010 235 3530.

 

Kela-korvaus

NEO Rahoitus

Asiantuntijat

Susanna Karsila

erikoishammaslääkäri

Tutustu tarinoihin

Anu-Honkanen

Oikomishoitoon aikuisena

Huilisti Anu Honkanen muistaa lapsuudessa keskustelut oikomishoidon tarpeesta. Kuitenkin 10-vuotiaana alkanut huilunsoit

Lue lisää