Juurihoito antaa hampaalle jatkoajan

hammas_neo_juurihoito

Juurihoito on tarpeen tehdä, kun esimerkiksi hampaan ydinontelo tulehtuu, hammas menee kuolioon tai hammas katkeaa ja ydinontelo paljastuu.

Tavallisesti juurihoidettavan hampaan ydinonteloon on päässyt suun bakteereja, jotka aiheuttavat tulehdusreaktion. Juurihoidossa hampaan ydinontelon infektoituneet hermot ja verisuonet poistetaan, jotta tulehduksesta ei aiheutuisi laajempaa haittaa terveydelle.

Juurihoidon jälkeen hampaan sisälle ei enää mene verenkiertoa tai hermoja, mutta hammas pysyy suussa hammasluussa olevan verenkierron turvin. Juurihoito on usein monivaiheinen ja vaatii tavallisesti 2 – 3 hammaslääkärikäyntiä.

Juurihoidon avulla tulehdus hampaasta ja sen vieruskudoksesta saadaan rauhoittumaan.

Hoitovasteen seuranta-ajat vaihtelevat yksilöllisesti, koska potilaan perustaudeilla ja lääkityksillä saattaa olla vaikutusta tulehdustilasta kuntoutumiseen. Juurihoidolla luodaan olosuhteet, jossa kehon omat mekanismit pystyvät hoitamaan tulehdustilan pois. Juurihoito ei tee hampaasta uutta ja ehjää, vaan hoidon avulla hammas saa suussa jatkoajan.

Juurihoitoa tehdään puudutuksessa

Juurihoito voi tuntua alkuun, koska hammas on tulehtunut. Kun hammas saadaan akuutista vaiheesta rauhoittumaan, ei juurihoito aiheuta tuntemuksia. Juurihoito tehdään aina puudutuksessa.

Toisinaan tulehdus voi uusiutua, ja hammasta ei välttämättä enää voida pelastaa. Silloin bakteerien häätäminen juurikanavasta ei aina täysin onnistu ja syynä on usein hampaan anatomia. Uusintatulehduksen myötä hammas voidaan menettää lopullisesti.

Juurihoito- ja kuvantamistekniikat ovat kuitenkin kehittyneet huimasti. Niiden yhdistelmällä saadaan selville hampaan rakenteesta paljon enemmän kuin aiemmin, jolloin ennusteetkin paranevat.

Varaa aika vastaanotolle numerosta 010 235 3530 tai nettiajanvarauksesta.

 

Kela-korvaus

Asiantuntijat

Maija Arjasmaa

erikoishammaslääkäri

Leena Järvi

hammaslääkäri

Minna Kirstilä

hammaslääkäri

Antti Kvist

hammaslääkäri

Elina Larmas-Kangasniemi

hammaslääkäri

Kristiina Mäkinen

hammaslääkäri

Tiina Ranne

hammaslääkäri

Laura Ruohola

erikoishammaslääkäri

Riikka Vahtera

hammaslääkäri

Tiina Varrela

erikoishammaslääkäri