Etusivu / Palvelut / Hammashoitopalvelut / Iensairauksien hoito

Hoida ientulehdus ajoissa

Iensairauksien-hoitoVerenvuoto ikenistä esimerkiksi hampaiden harjauksen yhteydessä on ientulehduksen merkki. Tulehtunut ien on usein punoittava ja hieman turvonnut.

Myös pahanhajuisen hengityksen syynä on usein ikenen alle keräytyneen hammaskiven aiheuttama ientulehdus. Hoitamaton ientulehdus voi johtaa hampaiden kiinnityskudosten sairauteen.

Suuhygienisti ylläpitää suun terveyttä

Iensairauksien perushoidosta ja ylläpitokäynneistä vastaa Hammas Mehiläisen suuhygienisti.  Suuhygienisti on erikoistunut hampaiden puhdistamiseen ja iensairauksien hoitoon. Hänellä on käytössään alan viimeisintä tekniikkaa olevat laitteet hammaskiven ja värjäytymien poistoon.

Puhdistus voidaan tehdä tarvittaessa myös paikallispuudutuksessa tai puudutusgeeliä apuna käyttäen.

Tärkeintä on hyvä kotihoito

Pitkälle edenneen ientulehduksen ja ns. parodontiitin (kiinnityskudoksia tuhoava sairaus) hoitoon voidaan tarvita myös ienleikkauksia, jotka suorittaa iensairauksien hoitoon erikoistunut hammaslääkäri.

Kaikkien iensairauksien yhteydessä oman kotihoidon merkitystä ei voida koskaan liikaa korostaa, päinvastoin. Suuhygienisti neuvoo ja auttaa kaikissa suun ja hampaiden kotihoitoon liittyvissä asioissa, niin hammaslangan käytössä kuin oikeanlaisen hammastahnan valinnassa.

 

Varaa aika hammastarkastukseen netistä tai puhelimitse numerosta 010 235 3530.

 

Kela-korvaus

Suuhygienistipalvelut

Asiantuntijat

Elina Larmas-Kangasniemi

hammaslääkäri

Anne Mahnala

suuhygienisti

Mervi Vainiotalo

suuhygienisti

Tiina Varrela

erikoishammaslääkäri