Etusivu / Palvelut / Hammashoitopalvelut / Hampaiden kotihoito

Säännöllinen hampaiden hoito on tärkeää

Hammas_NEO_Hampaidenharjaus

Hyvä ja huolellinen hampaiden kotihoito on merkittävin asia suun terveydelle. Suun päivittäinen puhdistaminen koostuu hampaiden harjauksesta, hammasvälien puhdistuksesta ja tarvittaessa suun limakalvojen sekä kielen puhdistuksesta.

Itsehoidossa tärkeintä on hampaiden harjaus kahdesti päivässä kahden minuutin ajan. Puhdistuksessa tulee käyttää fluorihammastahnaa. Puhdas hampaanpinta ei reikiinny.

Hammasvälit puhtaaksi

Hampaiden välipintoja ei saa puhdistettua pelkällä harjauksella. Hammasvälit voidaan niiden koosta riippuen puhdistaa hammaslangalla, hammastikulla tai hammasväliharjoilla. Hammasvälien puhdistusväline tulisi valita sen mukaan, että itse saa parhaan lopputuloksen aikaiseksi. Jotkut ovat näppärämpiä langan käytössä ja joillekin taas sopii hammastikun käyttö.

Kieli puhdistetaan hammasharjalla tai kielenpuhdistajalla. Harja kostutetaan lämpimällä vedellä ja harjaa vedetään kielen pintaa pitkin nielun suunnasta kielenkärkeä kohti.

Lisäksi on tärkeää muistaa, että monipuolinen ruokavalio ja säännölliset ruokailuajat suojaavat hampaita reikiintymiseltä. Sokeria sisältävien tuotteiden toistuvaa käyttöä tulisi välttää. Jos haluaa syödä makeisia tai muita herkkuja, tulisi niiden syönti keskittää kertaan tai kahteen viikossa.

Vaihda harja säännöllisesti

Vaihda hammasharja uuteen noin kahden–kolmen kuukauden välein tai useammin, jos harjakset ovat alkaneet sojottaa ulospäin. Sähköhammasharjan avulla saavutetaan usein tarkempi pesutulos.

Kannattaa käyttää ksylitolituotteita päivittäin, sillä se vähentää hampaiden reikiintymisriskiä.

Varaa aika hammastarkastukseen netistä tai numerosta 010 235 3530.

 

Kela-korvaus

Asiantuntijat

Anne Mahnala

suuhygienisti

Mervi Vainiotalo

suuhygienisti