Etusivu / Palvelut / Hammashoitopalvelut / Cerec-paikkaus

Laajasti paikatut hampaat kuntoon

hammas_neo_protetiikka

Hammas Mehiläisessä on käytössä Cerec-laite, jonka avulla voidaan valmistaa keraamisia paikkoja ja kruunuja jyrsintätekniikan avulla aiempaa nopeammin ja edullisemmin.

Monilla aikuisilla on hampaissa useita, jopa 30 vuotta vanhoja amalgaami- tai muovipaikkoja. Osa isoista poskihammaspaikoista voi alkaa lohkeilla iän myötä. Usein vaiva on oireeton, mutta toistuva lohkeilu kertoo siitä, ettei perinteisellä paikkamateriaalilla korjattu hammas kestä enää siihen kohdistuvaa purentarasitusta. Hankalasti puhtaana pidettävät hammasvälit ovat myös yksi yleinen laajoihin hammaspaikkoihin liittyvä ongelma.

Kestävä keraaminen paikka-aine

Laajasti paikatut hampaat on yleensä parasta korjata käyttämällä suun ulkopuolella tehtäviä täytteitä tai kruunuja. Paikka voidaan silloin tehdä kestävästä materiaalista ja muotoilla purentaan sopivaksi. Myös asemointi viereisiin hampaisiin nähden saadaan suunniteltua siten, että puhdistaminen on helppoa, eikä ruoka pakkaudu hammasväleihin.

Nykyisin parhaiten laajojen vaurioiden hoitoon soveltuu lasikeraaminen materiaali, jonka ominaisuudet muistuttavat omaa hammaskudosta. Täytteisiin tehdään uunissa lasituspoltto, jolloin paikan pinta saadaan kiiltäväksi ja helposti puhdistettavaksi. Bakteerien kiinnittyminen on kiiltopoltettuun keraamipintaan vähäisempää kuin perinteisellä menetelmällä valmistettavan muovipaikan pintaan.

Cerec-paikka valmiiksi yhdellä käyntikerralla

Keraaminen paikka voidaan tehdä Cerec-menetelmällä yhdellä hammaslääkärikäynnillä. Mikäli korjattavia paikkoja on useita, hoito voidaan porrastaa pidemmälle ajanjaksolle. Cerec-paikka on kestävä, hypoallergeeninen ja säilyttää luonnollisen värinsä kellastumatta. Se on nopea valmistaa ja on siksi perinteisiä hammaslaboratoriossa valmistettavia keraamisia paikkoja edullisempi hoitomuoto.

Cerec-valmisteet toimivat erityisesti taka-alueen hampaiden korjaamiseen, mutta etuhampaiden esteettiset työt tehdään edelleen ensisijaisesti käsityönä.

 

Kysy lisää ja varaa aika hammastarkastukseen, puh. 010 235 3530 tai nettiajanvarauksesta.

 

Asiantuntijat

Maija Arjasmaa

erikoishammaslääkäri

Kristiina Mäkinen

hammaslääkäri

Timo Närhi

erikoishammaslääkäri

Tiina Ranne

hammaslääkäri

Riikka Vahtera

hammaslääkäri