Etusivu / Palvelut / Esteettiset palvelut / Rinnat / Rintojen suurennus

Rintojen suurennus

Rintojen suurennusleikkaus (augmentaatio) voi olla sopiva vaihtoehto naisille, jotka kärsivät pienten rintojen aiheuttamasta vartalon epäsopusuhtaisuudesta tai keskenään erikokoisista rinnoista ja haluavat parantaa oman kehonsa ääriviivoja.

Rintojen suurennusleikkaus voidaan tehdä rintaimplanttien avulla tai siirtämällä rintoihin rasvaa muualta kehosta. NEO:ssa rintojen suurennuksia tekevät kokeneet plastiikkakirurgit. Suurennukset tehdään laadukkailla anatomisilla tai pyöreillä implanteilla.

Rintojen suurennusleikkaukseen valmistautuminen

Rintojen suurennusleikkaukseen haluavien pitää täyttää seuraavat kriteerit:

 • Pitää olla henkisesti kypsä ymmärtämään syyt, joiden vuoksi on tulossa toimenpiteeseen
 • Leikkauksen lopputuloksesta pitää olla realistiset odotukset
 • Rintojen kehitys on lopullinen

Jos harkitset rintojen suurennusleikkausta, on ensimmäinen askel tapaaminen plastiikkakirurgin kanssa. Plastiikkakirurgi arvioi asiakkaan terveyttä, keskustelee esteettisistä tavoitteista ja vastaa kysymyksiin, joita asiakkaalla voi olla.

Vastaanotolla voidaan käydä läpi mm. seuraavia asioita:

 • Esteettiset tavoitteet
 • Aikaisemmat ja nykyiset sairaudet
 • Nykyiset lääkkeet, ravintolisät ja luontaisvalmisteet
 • Aikaisemmat leikkaukset
 • Suvussa esiintyneet rintasyöpätapaukset
 • Mammografiatutkimuksen tulokset

Vastaanotolla plastiikkakirurgi tutkii rinnat, arvioi niiden kokoa, muotoa, ihon kimmoisuutta sekä nännipihojen sijoittumista. Hän voi myös ottaa valokuvia ja liittää niitä asiakkaan henkilökohtaiseen potilasrekisteriin. Turvallisuuden takia suositellaan joskus mammografiatutkimusta ennen leikkausta.

Leikkauksen jälkeen mammografiatutkimusta ei ole tarpeen tehdä tavallista suositusta useammin. Normaaleilla kuvantamismenetelmillä pystytään erottamaan tavallinen rintakudos rintaimplanteista.

Leikkaukseen liittyvät riskit

Rintojen suurennusleikkauksia tehdään monille naisille vuosittain, joten toimenpiteestä on paljon hyviä kokemuksia. Siitä huolimatta menettelyyn voi liittyä jonkin verran riskejä.
On tärkeää, että toimenpidettä harkitseva on hyvin perillä riskeistä leikkauspäätöstä tehdessään. Näistä keskustellaan konsultaatiokäynnin aikana.

Miten rintojen suurennusleikkaus tehdään?

Käytettävä tekniikka riippuu asiakkaan yksilöllisistä ominaisuuksista, fyysisistä tarpeista ja esteettisistä tavoitteista. Valintaan vaikuttavat myös implantin tyyppi, muoto ja koko sekä implanttien sijainti ja valittu leikkaustekniikka.

Rintaimplantit voidaan sijoittaa rintalihaksen tai rintakudoksen alle. Jos suurennus tehdään oman rasvan siirrolla, tehdään vain 1–2 pistemäistä viiltoa rintoihin huomaamattomilla alueilla. On olemassa monia rintaimplanttileikkauksen muunnelmia, jotka käydään asiakkaan kanssa läpi ennen leikkausta.

Rintojen suurennusleikkauksen viillot tehdään niin, että arvet jäisivät mahdollisimman huomaamattomiksi rintojen luonnollisten poimujen mukaan.

Viillot ovat yleensä pieniä, ja niitä tehdään yhteen kolmesta paikasta:

 • rintojen alla sijaitsevan ihopoimun mukaisesti
 • pitkin nännipihan alareunan viivaa
 • kainaloon.

Kun viilto on tehty, luodaan tasku implanttia varten. Tasku tehdään joko rintalihaksen tai rintakudoksen taakse. Yleensä implantti asetetaan lihaksen alle. Kun tasku on luotu, siihen asetetaan implantti ja haava suljetaan huolellisesti.

Mikäli tehdään oman rasvan siirto, siirretään rasvaa rintalihakseen ja rinnan ihonalaiseen kudoskerrokseen. Itse rintakudokseen rasvaa ei siirretä myöhemmin suoritettavan mammografian tulkinnan helpottamiseksi.

Suurin osa kotiutuu leikkauspäivänä

Rintojen suurennusleikkaus voi vaatia yhden yön sairaalassaoloajan. Suurin osa leikkauksista tehdään kuitenkin päiväkirurgisesti, jolloin potilas voi lähteä kotiin jo leikkauspäivänä.

Toimenpide tehdään nukutuksessa, ja anestesialääkäri valvoo potilasta sekä leikkauksen aikana että sen jälkeen.

Oman rasvan siirto voidaan tehdä puudutuksessa Body-Jet (WAL) laitetta käyttäen, koska laitteen tehokkaan suihkuyksikön avulla puuduteliuos levittyy tehokkaasti ja tasaisesti kudokseen ja helpottaa rasvan irtoamista. Kerätyn rasvan siirtäminen rintoihin voidaan myös tehdä puudutuksessa. Puudutuksen lisäksi asiakkaalle annetaan aina rauhoittava lääkitys suonensisäisesti.

Leikkauksesta toipuminen

Muutaman päivän jälkeen leikkauksesta:

 • Voi käydä normaalisti suihkussa
 • Voi tehdä kevyitä askareita

Muutamien viikkojen kuluttua:

 • Turvotukset ovat usein hävinneet
 • Harrastusten pariin voi palata normaalisti
 • Lopullinen tulos alkaa näkyä

Ensimmäinen leikkauksen jälkeinen käynti suunnitellaan muutaman päivän kuluttua leikkauksen jälkeen. Seuraavat kontrollikäynnit yleensä 3 ja 9 kuukauden kuluttua leikkauksesta, jolloin plastiikkakirurgi arvioi pitkän aikavälin tuloksia.

Rintojen suurennusleikkauksen tulokset

Jos odotukset rintaimplantin suhteen ovat olleet realistiset, on asiakas todennäköisesti tyytyväinen leikkauksen tuloksiin. Useimmat menettelyt tuottavat kauniit, luonnollisen näköiset rinnat. Vaikka rintaimplantit tarjoavat kestäviä tuloksia, on tärkeää muistaa, että esimerkiksi ikä, genetiikka, ja painon vaihtelu voivat muuttaa rintojen kokoa ja muotoa ajan myötä.

Konsultaatiokäynnillä käsitellään implantin kokoa, muotoa ja tyyppiä sekä implantin sijaintia. Nämä kaikki vaikuttavat lopulliseen tulokseen. Samalla voidaan keskustella myös rasvansiirron tarpeellisuudesta.

On tärkeää noudattaa plastiikkakirurgin ohjeita valmistautuessa rintaimplantteihin tai rasvasiirtoleikkaukseen. Näin voidaan varmistaa paras mahdollinen tulos.

Nämä ohjeet voivat sisältää:

 • Pidättäytymisen tupakoinnista noin 6–8 viikkoa ennen ja jälkeen leikkauksen
 • Tiettyjen lääkkeiden välttäminen
 • Kuljetuksen järjestäminen kotiin toimenpidepäivänä ja kotihoidon järjestäminen

Harkitsetko rintojen suurennusleikkausta? Varaa aika vastaanotolle

Mikäli harkitset rintojen suurennusleikkausta, varaa arviointiaika plastiikkakirurgin vastaanotolle. Vastaanottokäynnillä käydään läpi asiakkaan esteettiset tavoitteet ja odotukset sekä asiakasta askarruttavat asiat.

Jos haluat keskustella etukäteen erilaisista vaihtoehdoista ennen plastiikkakirurgin tapaamista, voit varata ajan NEO Estetiikan erikoissairaanhoitajalle. Erikoissairaanhoitajan vastaanottokäynti on maksuton.

Plastiikkakirurgille ja erikoissairaanhoitajalle voit varata ajan soittamalla NEO Estetiikan numeroon 010 414 4882. Voit lähettää myös sähköpostia osoitteella estetiikka.neo@mehilainen.fi.

Asiantuntijat

Aino Rönnblad

plastiikkakirurgi

Erkki Suominen

plastiikkakirurgi

Esko Veräjänkorva

plastiikkakirurgi