Etusivu / Palvelut / Esteettiset palvelut / Rinnat / Rasvansiirto rintoihin

Rasvansiirto rintoihin

Esteettisissä toimenpiteissä, joissa tarvitaan täyteaineita, voidaan hyödyntää kehon omaa rasvaa. Oman rasvan siirtoa käytetään muun muassa rintojen koon suurentamisessa, kun kyseessä on rakenteellinen pienirintaisuus, imetyksen jälkeen täydentämään rinnan muotoa, synnynnäisten rintojen epätasaisuuksien korjaamisessa sekä rintasyöpäleikkausten jälkeen palauttamaan rinnan muoto.

Koska hoidossa käytettävä rasva on potilaan omaa kudosta, se ei aiheuta haittareaktioita. Hoito voidaan tarvittaessa myös uusia. Omaa rasvaa on helposti saatavilla, joskin hyvin hoikilla henkilöillä voi rintakorjauksiin tarvittavan rasvan saaminen olla haastavaa.

Miten rasvaa kerätään?

Rasvansiirrossa otetaan talteen rasvasoluja potilaan vatsasta, reisistä, pakaroista tai muilta alueilta. Rasva otetaan pienestä pistohaavasta ohuella neulalla tai kanyylilla imuruiskua tai imukonetta käyttäen, ja se siirretään neulan avulla halutulle alueelle.

Rasvansiirron jälkeen

Rasvansiirron jälkeen voi esiintyä turvotusta, mustelmia tai punoitusta. Turvotus voi kestää useita viikkoja, jos käsiteltävä alue on suuri. Hoidettavan alueen iho paranee hyvin rasvan sisältämien kantasolujen ja kasvutekijöiden ansiosta. Operaation jälkeen rintojen alueen arvet ovat hyvin huomaamattomat.

Rasvansiirron tulokset

Rasvasiirron tulokset vaihtelevat henkilöittäin. Ensimmäisellä siirtokerralla rasvaa laitetaan hieman yli tarpeellisen, koska yleensä noin neljäsosa siirretystä rasvasta häviää. Tämän vuoksi käsittely on joskus uusittava. Lopulliset tulokset voi yleensä nähdä noin puoli vuotta siirron jälkeen.

Varaa aika vastaanotolle!

NEO Estetiikassa vastaanottoaan pitävät kokeneet plastiikkakirurgit. Vastaanottokäynnillä käydään läpi asiakkaan esteettiset tavoitteet ja odotukset sekä asiakasta askarruttavat asiat.

Jos olet kiinnostunut plastiikkakirurgisista toimenpiteistä ja haluat keskustella etukäteen erilaisista vaihtoehdoista, voit varata ajan myös erikoissairaanhoitajalle. Erikoissairaanhoitajan vastaanottokäynti on maksuton.

Plastiikkakirurgille ja erikoissairaanhoitajalle voit varata ajan soittamalla NEO Estetiikan numeroon 010 414 4882. Voit lähettää myös sähköpostia osoitteella estetiikka.neo@mehilainen.fi.

Asiantuntijat

Aino Rönnblad

plastiikkakirurgi

Erkki Suominen

plastiikkakirurgi

Esko Veräjänkorva

plastiikkakirurgi