Etusivu / Palvelut / Esteettiset palvelut / Rinnat / Miesten rintojen liikakasvu

Miesten rintojen liikakasvun korjausleikkaus

Gynekomastialla tarkoitetaan miesten rintojen suurenemista. Kyseessä ei ole harvinainen asia, vaan se koskee arviolta jopa 40–60 prosenttia miehistä. Haittaa voidaan korjata leikkauksella.

Rintojen suureneminen voi koskea molempia tai vain toista rintaa. Vaiva on useimmiten puhtaasti kosmeettinen, mutta se voidaan kokea kiusallisena ja se voi aiheuttaa epämukavia oireita.

Miesten rintojen pienennysleikkauksessa poistetaan rintojen rasva- ja/tai rauhaskudosta, joskus myös ylimääräistä ihoa sekä parannetaan rintakehän ääriviivoja. Leikkauksella saavutetaan yleensä pysyvät tulokset.

Ylipainoisilla miehillä myös terveellinen painonpudotus ja liikunnan lisääminen voivat korjata tilannetta, jolloin leikkausta ei välttämättä tarvita.

MIten miesten rintojen pienennysleikkaus tehdään?

Rinnan suurentumisen aiheuttaa useimmiten ylimääräinen rintarauhaskudos. Rintarauhaskudos poistetaan leikkauksessa nännipihan alle tehtävän viillon kautta. Jos ylimääräistä rintarauhaskudosta on merkittävästi, käytetään myös rasvaimua. Rintojen pienennysleikkaus tehdään yleensä nukutuksessa.

Plastiikkakirurgi valitsee käytettävän rasvaimutekniikan potilaan yksilöllisten ominaisuuksien, fyysisten tarpeiden ja esteettisten tavoitteiden mukaan. Toimenpiteen aikana rasvakudokseen ruiskutetaan puudutusliuosta sekä pieniä määriä adrenaliinia. Tällä tavalla voidaan vähentää verenvuotoa, turvotusta ja nestehukkaa sekä nopeuttaa toipumista.

Toipuminen leikkauksen jälkeen

Leikkauksen jälkeen rinnassa voi tuntua arkuutta, jota hoidetaan kipulääkityksellä. Rintojen pienennysleikkauksista suurin osa tehdään päiväkirurgisesti, eli potilas pääsee kotiin leikkauspäivänä. Potilas tarvitsee saattajan kotimatkaa varten sekä apua kotihoidossa ensimmäisen vuorokauden ajan leikkauksesta.

Ensimmäisten viikkojen ajan leikkauksen jälkeen käytetään joustavaa tukiliiviä. Käyttö auttaa vähentämään rinnan alueen turvotusta. Turvotus laskee huomattavasti ensimmäisten viikkojen aikana, mutta lopullisten tulosten näkymiseen voi mennä muutama kuukausi.

Leikkauksen jälkeisen vuorokauden jälkeen voi jo nousta ylös ja kävellä. Sairaslomaa työstä tarvitaan yleensä muutama päivä, työstä riippuen. Raskasta fyysistä työtä ja liikuntaa pitää välttää 2 – 3 viikon ajan. Ompeleet poistetaan noin 1 – 2 viikon kuluttua leikkauksesta tai ne sulavat itsestään.

Jälkitarkastukset

Ensimmäinen leikkauksen jälkeinen kontrollikäynti on muutama päivä leikkauksen jälkeen. Seuraavat kontrollikäynnit yleensä kolmen kuukauden ja vuoden kuluttua leikkauksesta, jolloin plastiikkakirurgi arvioi pitkän aikavälin tuloksia. Miesten rintojen pienennysleikkauksen tulokset ovat pysyviä.

Harkitsetko korjausleikkausta? Varaa aika vastaanotolle

Mikäli harkitset korjausleikkausta, varaa arviointiaika plastiikkakirurgin vastaanotolle. Vastaanottokäynnillä keskustellaan tavoitteista, hoidosta ja leikkaukseen liittyvistä asioista sekä selvitetään asiakkaan terveydellinen lähtötilanne ja rintojen liikakasvun syy.

Voit myös varata keskusteluajan erikoissairaanhoitajan vastaanotolle ennen plastiikkakirurgin tapaamista. Erikoissairaanhoitajan vastaanottokäynti on maksuton.

Plastiikkakirurgille ja erikoissairaanhoitajalle voit varata ajan soittamalla NEO Estetiikan numeroon 010 414 4882. Voit lähettää myös sähköpostia osoitteella estetiikka.neo@mehilainen.fi.

Asiantuntijat

Aino Rönnblad

plastiikkakirurgi

Erkki Suominen

plastiikkakirurgi

Esko Veräjänkorva

plastiikkakirurgi