Etusivu / Palvelut / Esteettiset palvelut / Kasvot / Rasvansiirto kasvojen alueelle

Rasvansiirto kasvojen alueelle

Esteettisissä toimenpiteissä, joissa tarvitaan täyteaineita, voidaan hyödyntää kehon omaa rasvaa. Rasvansiirtoa voidaan käyttää pehmeämmän ja nuorekkaamman näköisen ilmeen palauttamisessa. 

Erityisesti kasvojen ikääntymismuutoksissa oma rasva on hyvä vaihtoehto. Oman rasvan siirron voi myös yhdistää kasvojen kohotukseen. Ihon alle pistettävä oma rasva täyttävää juonteita, uurteita ja kasvojen madaltuneita alueita. Täyteläisyyttä voidaan lisätä myös huuliin tai poskiin.

Omalla rasvalla saadaan pysyvä hoitotulos. Hoidettavan alueen iho paranee hyvin rasvan sisältämien kantasolujen ja kasvutekijöiden ansiosta. Koska hoidossa käytettävä rasva on potilaan omaa kudosta, se ei aiheuta haittareaktioita.

Yleisimmät käyttökohteet:

  • ”uponneet” alaluomet
  • posket
  • naururypyt nenän ja suun välillä
  • ihon painumien korjaaminen
  • otsaryppyjen minimoiminen
  • huulten korostaminen
  • arpien painumien korjaaminen

Rasvansiirtoa voidaan käyttää myös yhdessä muiden toimenpiteiden kuten laserhoidon, silmäluomien leikkauksen tai kasvojenkohotusleikkauksen kanssa.

Rasvansiirrossa otetaan talteen rasvasoluja potilaan vatsasta, reisistä, pakaroista tai muilta alueilta. Rasva siirretään kasvojen ongelma-alueille. Rasva otetaan pienestä pistohaavasta ohuella neulalla tai kanyylilla imuruiskua tai imukonetta käyttäen, ja se siirretään neulan avulla halutulle alueelle. Toimenpide tehdään puudutuksella.

Rasvasiirron tulokset vaihtelevat henkilöittäin. Ensimmäisellä siirtokerralla rasvaa laitetaan hieman yli tarpeellisen, koska yleensä noin neljäsosa siirretystä rasvasta häviää. Tämän vuoksi käsittely on joskus uusittava. Lopulliset tulokset voi yleensä nähdä noin puoli vuotta siirron jälkeen.

Varaa aika vastaanotolle!

NEO Estetiikassa vastaanottoaan pitävät kokeneet plastiikkakirurgit. Varaa aika, kun harkitset rasvansiirtoa tai muita nuorentavia toimenpiteitä. Vastaanottokäynnillä käydään läpi asiakkaan esteettiset tavoitteet ja odotukset sekä asiakasta askarruttavat asiat.

Jos olet kiinnostunut plastiikkakirurgisista toimenpiteistä ja haluat keskustella etukäteen erilaisista vaihtoehdoista, voit varata ajan erikoissairaanhoitajalle. Erikoissairaanhoitajan vastaanottokäynti on maksuton.

Ajan voit varata soittamalla NEO Estetiikan numeroon 010 414 4882. Voit lähettää myös sähköpostia osoitteella estetiikka.neo@mehilainen.fi.

Asiantuntijat

Aino Rönnblad

plastiikkakirurgi

Erkki Suominen

plastiikkakirurgi

Esko Veräjänkorva

plastiikkakirurgi