Etusivu / Palvelut / Esteettiset palvelut / Iho / Vaurioituneen ja ikääntyneen ihon hoito

Vaurioituneen ja ikääntyneen ihon hoito

Iho toimii elimistön suojakuorena ulkoisia ärsykkeitä vastaan. Iho voi vaurioitua myös vamman tai sairauden seurauksena. NEO Estetiikassa ihon vaurioita hoidetaan ja korjataan.

Auringon UV-säteily vahingoittaa, ja vuosien UV-altistus aiheuttaa ihosoluihin mutaatioita ja vaurioittaa ihoa. Elintapavalinnat, esimerkiksi tupakointi, taas vaurioittavat ihosoluja sisältäpäin. Iho veltostuu ja ohenee, siihen tulee juonteita sekä pigmenttimuutoksia.

Ihoa voivat vaurioittaa myös vamma tai sairaus. Yksi esimerkki ovat aknearvet, jotka ovat esimerkki ihosairauden aiheuttamasta pysyvästä ihovauriosta.

Vaurioitunutta ihoa voidaan muokata ja korjata, mutta se on vaikeaa ja vaatii säännöllistä, pitkäjänteistä hoitoa. Huomattavasti helpompaa on pyrkiä estämään ihon vaurioituminen. Täysin ikääntymistä ja ihon vaurioitumista ei kuitenkaan pystytä estämään eikä korjaamaan.

Ikääntyminen ja ilmerypyt

Ihon ikääntymismuutoksia voidaan hoitaa useilla eri tavoilla. Ihon ohenemista, löystymistä ja hentoja juonteita pyritään hoitamaan ihon kollageenituotantoa stimuloivilla keinoilla (PRP-hoito, fraktionaalinen laser, ihon kemialliset kuorinnat, paikallishoito). Syvempiin ilmejuonteisiin voidaan käyttää botuliinihoitoja tai täyteainehoitoja.

Täyteainehoitoja voidaan käyttää myös paikallisesti jonkin tietyn alueen massaa lisäämään. Ihon värivirheitä voidaan syystä riippuen hoitaa muun muassa kuorinnoilla ja paikallishoidoilla sekä laserhoidolla.

Vamman ja sairauden aiheuttamat muutokset

Vamman tai sairauden aiheuttaman ihovaurion korjaaminen riippuu vaurion laadusta ja sijainnista. Kuopalla olevia arpia voidaan yrittää tasoittaa, häivyttää ja täyttää kuorinnoilla, PRP-neulauksella, fraktionaalisella laserilla tai täyteaineilla. Punoittavien arpien punoitusta voidaan häivyttää laserhoidolla. Liikakasvaneita arpia hoidetaan muun muassa jäädytyshoidolla ja kortisoni-injektioilla.

Tutustu toimenpiteisiin ja varaa aika!

NEO Estetiikassa ihoon liittyviä toimenpiteitä ja hoitoja tekevät kokeneet erikoislääkärit sekä erikoissairaanhoitajat. Ajan voit varata soittamalla NEO Estetiikan numeroon 010 414 4882. Voit lähettää myös sähköpostia osoitteella estetiikka.neo@mehilainen.fi.

Asiantuntijat

Erkki Suominen

plastiikkakirurgi

Esko Veräjänkorva

plastiikkakirurgi