Etusivu / Palvelut / Esteettiset palvelut / Iho / Ruusufinnin hoito

Ruusufinnin hoito

Ruusufinni on ihotyyppiin liittyvä aikuisen ihon ihosairaus. Ruusufinniin liittyviä verisuonilaajentumia voidaan hoitaa tehokkaasti laserilla.

Ruusufinni on ihosairaus, jossa iho reagoi hyvin herkästi ulkoisiin ärsykkeisiin ja auringon UV-säteilylle. Yhtenä ruusufinnin alatyyppinä on teleangiektaattinen ruusufinni, jolle tyypillistä on kasvojen ihon laajentuneet pintaverisuonet sekä tulehduksen aiheuttama taustapunoitus.

Ruusufinni ja laserhoito

Ruusufinniin liittyviä verisuonilaajentumia voidaan hoitaa laserhoidolla. Laserhoito tuhoaa laajentuneet verisuonet, jolloin myös punoitus häviää.

Laserhoidon tulokset ovat yleensä varsin hyviä. Pysyvän hoitotuloksen saavuttaminen saattaa vaatia useampia hoitokertoja tilanteesta riippuen.

Ruusifinni ja hoitovoiteet

Verisuonien laajenemisesta johtuvan ruusufinnipunoituksen hoitoon on olemassa myös hoitovoide (Mirvaso), jolla punoitus vaalenee väliaikaisesti. Ainoa pysyvämpi hoito ruusufinnipunoitukseen on kuitenkin laser.

Ruusufinnissä ihon tulehduksen aiheuttamaa taustapunoitusta hoidetaan lääkkeellisesti (paikallishoitovoiteet, ruusufinniantibiootit, isotretinoiini).

Varaa aika NEO Estetiikkaan!

Ihoon liittyviä toimenpiteitä ja hoitoja tekevät kokeneet erikoislääkärit sekä erikoissairaanhoitajat. Ajan voit varata soittamalla NEO Estetiikan numeroon 010 414 4882. Voit lähettää myös sähköpostia osoitteella estetiikka.neo@mehilainen.fi.