Etusivu / Palvelut / Esteettiset palvelut / Iho / Ihon värivirheiden korjaaminen

Ihon värivirheiden korjaaminen

Ihmisen ihon väri määräytyy geenien perusteella. Kullekin oman, normaalin värisen ihon lisäksi iholla on tavallisesti myös erivärisiä muita alueita, esim. pigmenttiluomia tai pisamia.

Ihon pigmenttimuutoksista puhutaan, kun pigmenttiä on iholla tavalliseen ihonväriin verrattuna liikaa tai liian vähän. Ihon tummat alueet voivat johtua joko siitä että pigmenttisoluja on paljon (esim. tavalliset luomet) tai että jotkin pigmenttisolut ovat innostuneet tuottamaan pigmenttiä tavallista enemmän (esim. maksaläiskät tai pisamat). Vitiligossa eli valkopälvessä tietyltä alueelta pigmenttisolut ovat hävinneet kokonaan autoimmuuni-tulehduksen vuoksi.

Ruskeiden pigmenttimuutosten lisäksi iholle voi tulla värillisiä muutoksia erilaisten verisuonimuutosten aiheuttamina. Verisuonimuutokset vaihtelevat väritykseltään kirkkaanpunaisista tumman sinipunerviin. Verisuoniluomissa (esim. tuliluomet tai kirsikkaluomet) verisuonistoa on poikkeuksellisen tiheässä. Couperosassa taas normaalit ihon pintasuonet ovat laajentuneet ja näkyvät ihon pinnan läpi.

Ihmisen ihossa saa ja kuuluukin olla hieman kirjavuutta. Jos kirjavuutta on omasta mielestä liikaa, on sitä mahdollista peittää tai hoitaa.

Värivirheiden peittäminen

Ihon värivirheiden peitto onnistuu parhaiten juuri kyseiseen tarkoitukseen tarkoitetuilla valmisteilla, jossa hyödynnetään värin päällä käytettävän vastavärin luomaa optista harhaa. Mehiläinen NEO Estetiikan koulutetut sairaanhoitajan ohjaavat värikorjauksen toteuttamisessa. Kysy lisää tuotteista numerosta 010 414 4882 tai laita sähköpostia estetiikka.neo@mehilainen.fi.

Ihotautilääkäri määrittää parhaan hoitomuodon

Ihon pigmenttimuutosten hoito riippuu pigmenttimuutoksen laadusta. Joitakin pigmenttimuutoksia on mahdollista vaalentaa esimerkiksi kemiallisilla kuorinnoilla tai laserhoidoilla, mutta kaikkien pigmenttimuutosten hoitoon ne eivät sovellu. Ihotautilääkäri pystyy dermatoskooppia käyttämällä diagnosoimaan pigmenttimuutoksen tarkemmin, jolloin valitaan tilanteeseen parhaiten sopiva hoitomuoto.

Apua laserhoidosta

Ihon verisuonimuutoksia hoidetaan laserhoidolla. NEO Estetiikassa on käytössä Lutronicin Clarity -yhdistelmälaser, jonka kanssa verisuonia voidaan hoitaa yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Laserilla hoidettaessa verisuoni surkastuu ja häviää. Laserhoito on yleensä sarjahoitoa, ja hoitokertojen määrä vaihtelee yksilöllisistä tekijöistä riippuen.

Vältä auringonvaloa hoidon jälkeen

Ihon värimuutosten hoito kannattaa ajoittaa pimeään aikaan vuodesta eli syksyyn ja talveen, sillä laserhoidon jälkeen iho on pitkään herkkä UV-säteilylle. Hoitotuloksen kesto riippuu hoidettavasta ihomuutoksesta. Esimerkiksi kirsikkaluomi häviää usein kertahoidolla pysyvästi, mutta couperosa-muutokset palaavat pikkuhiljaa takaisin taudin normaalin etenemisen tahtia.

Muistathan, että hyvällä UV-suojauksella pystyy ehkäisemään myös monien ihon värimuutosten ilmaantumista.

Tutustu toimenpiteisiin ja varaa aika!

Ihoon liittyviä toimenpiteitä ja hoitoja tekevät kokeneet erikoislääkärit sekä erikoissairaanhoitajat. Ajan voit varata soittamalla NEO Estetiikan numeroon 010 414 4882. Voit lähettää myös sähköpostia osoitteella estetiikka.neo@mehilainen.fi.