Rasvansiirto

Rasvansiirtoa voidaan käyttää pehmeämmän ja nuorekkaamman näköisen ilmeen palauttamisessa. 

Ihon alle pistettävä oma rasva täyttävää juonteita, uurteita ja kasvojen madaltuneita alueita. Täyteläisyyttä voidaan lisätä myös huuliin tai poskiin. Rasvansiirtoa voidaan käyttää myös yhdessä muiden toimenpiteiden kuten laserhoidon, silmäluomien leikkauksen tai kasvojenkohotusleikkauksen kanssa.

Mihin rasvansiirtoa käytetään?

Rasvansiirrossa otetaan talteen rasvasoluja potilaan vatsasta, reisistä, pakaroista tai muilta alueilta. Rasva siirretään kasvojen ongelma-alueille. Rasva otetaan pienestä pistohaavasta ohuella neulalla tai kanyylilla imuruiskua tai imukonetta käyttäen, ja se siirretään neulan avulla halutulle alueelle.

Toimenpide tehdään puudutuksella. Puudutukseen yhdistetään aina suonensisäinen rauhoittava lääkitys.

Rasvansiirron jälkeen

Usein potilaat voivat palata normaaliin toimintaan heti toimenpiteen jälkeen, käsitellyn alueen koosta riippuen.

Rasvansiirron jälkeen voi esiintyä turvotusta, mustelmia tai punoitusta. Turvotus voi kestää useita viikkoja, jos käsiteltävä alue on suuri.

Auringon välttämistä suositellaan, kunnes punoitus ja mustelmat ovat laskeneet, eli yleensä noin kahden vuorokauden ajan.

Rasvansiirron tulokset

Rasvasiirron tulokset vaihtelevat henkilöittäin. Ensimmäisellä siirtokerralla rasvaa laitetaan hieman yli tarpeellisen, koska yleensä noin neljäsosa siirretystä rasvasta häviää. Tämän vuoksi käsittely on joskus uusittava. Lopulliset tulokset voi yleensä nähdä noin puoli vuotta siirron jälkeen.

Varaa aika vastaanotolle!

NEO Estetiikassa vastaanottoaan pitävät kokeneet plastiikkakirurgit. Varaa aika, kun harkitset rasvansiirtoa tai muita nuorentavia toimenpiteitä. Vastaanottokäynnillä käydään läpi asiakkaan esteettiset tavoitteet ja odotukset sekä asiakasta askarruttavat asiat.

Jos olet kiinnostunut plastiikkakirurgisista toimenpiteistä ja haluat keskustella etukäteen erilaisista vaihtoehdoista, voit varata ajan erikoissairaanhoitajalle. Erikoissairaanhoitajan vastaanottokäynti on maksuton.

Plastiikkakirurgille ja erikoissairaanhoitajalle voit varata ajan NEO Estetiikan numerosta 010 235 3575 tai nettiajanvarauksemme kautta. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteella estetiikka.neo@mehilainen.fi.

Asiantuntijat

Pia Hukkila

erikoissairaanhoitaja

Satu Karlsson

erikoissairaanhoitaja

Minna Laukkavirta

verisuonikirurgi

Mervi Liutu

ihotautilääkäri, allergologi

Susanna Majasuo

ihotautilääkäri, allergologi

Aino Rönnblad

plastiikkakirurgi

Erkki Suominen

plastiikkakirurgi

Esko Veräjänkorva

plastiikkakirurgi

Videot

NEO Estetiikka, silmäluomileikkaus

Kemiallinen kuorinta