Etusivu / Palvelut / Esteettiset palvelut / Iho / Hoitomenetelmät / Laserhoidot / tatuoinninpoisto

Tatuoinnin poisto laserilla

esteettiset-hoidot-laserhoidot-tatuoinnin-poisto_ylakuva

Periaatteessa ainoa keino poistaa tatuointi täysin, on leikata se kokonaisuudessaan pois. Useimmiten se ei ole järkevää tai edes mahdollista. Laserhoidon avulla tatuointi voidaan häivyttää silmälle näkymättömiin.

NEO Estetiikassa on käytössä Lutronicin Spectra -tatuoinninpoistolaser, jolla voidaan poistaa mustia ja värillisiä tatuointeja.

Laser rikkoo ihoon kapseloituneet väripigmenttirakenteet pienemmiksi. Tällöin osa pienistä pigmenttijyväsistä jää ihoon ja osa kulkeutuu imuteiden kautta imusolmukkeisiin.

Miten tatuoinninpoisto laserilla tapahtuu?

Tatuoinninpoistossa kohdistetaan tatuointiin energiapulssi, joka hajottaa ihon sisällä olevan musteen. Tämä tuntuu epämiellyttävänä poltteluna ihossa. Tarvittaessa tatuointikohta voidaan puuduttaa joko voiteella tai pistospuudutteella.

Hoidon jälkeen alue punoittaa ja on turvonnut. Reaktio laskee muutamassa päivässä ja tatuointi vaalenee. Tatuoinnin poistossa tarvitaan lähes aina useita hoitokertoja. Hoitokertojen määrä vaihtelee tatuointimusteiden rakenteesta riippuen.

Miten hyvin tatuointi häviää?

Jokainen tatuointi on erilainen käytetyn musteen ja tekijän kädenjäljen mukaan, ja sen vuoksi yksilöllinen myös tatuoinnin poistoa ajatellen. Käytetyn musteen ainesosat vaikuttavat siihen, miten hyvin laserin energia siihen vaikuttaa.

Mustat tatuointimusteet reagoivat useimmiten hyvin laserenergialle. Värilliset musteet reagoivat hieman huonommin, ja valkoisia tai beigejä tatuointeja on nykylaitteilla lähes mahdotonta poistaa.

Varaa aika!

Harkitsetko tatuoinnin poistoa? NEO Estetiikassa tatuoinninpoistoja tekevät kokeneet ihotautien erikoislääkärit. Asiantuntijoidemme vastaanotolle voit varata ajan NEO Estetiikan numerosta 010 235 3575 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Asiantuntijat

Pia Hukkila

erikoissairaanhoitaja

Satu Karlsson

erikoissairaanhoitaja

Minna Laukkavirta

verisuonikirurgi

Mervi Liutu

ihotautilääkäri, allergologi

Susanna Majasuo

ihotautilääkäri, allergologi

Aino Rönnblad

plastiikkakirurgi

Erkki Suominen

plastiikkakirurgi

Esko Veräjänkorva

plastiikkakirurgi

Videot

NEO Estetiikka, silmäluomileikkaus

Kemiallinen kuorinta