Etusivu / Palvelut / Esteettiset palvelut / Iho / Hoitomenetelmät / Laserhoidot / karvanpoisto

Laserhoidot / Karvanpoisto

Kasvojen ja vartalon esteettisesti häiritsevää karvoitusta voidaan poistaa laserilla. NEO:ssa käytettävä Alexandriitti/Nd:Yag -yhdistelmälaser on tehokas ja turvallinen, ja tehoaa erittäin hyvin tummiin karvoihin.

Häiritsevää karvankasvua voi esiintyä esimerkiksi kasvojen, säärten, käsivarsien tai bikinirajojen alueella. Laserhoitomenetelmä perustuu siihen, että tietty valon aallonpituus imeytyy voimakkaasti karvan juuressa olevaan tummaan väriaineeseen, melaniinipigmenttiin. Tämä kuumentaa ja tuhoaa karvatupen, jolloin karvan kasvu loppuu.

Miten ihokarvojen poisto laserilla tehdään?

Ihokarvojen poisto laserilla kestää muutamasta minuutista noin puoleen tuntiin hoidettavan alueen koosta riippuen. Kasvoissa hoitoaika on yleisimmin 5–30 minuuttia ja vartalolla 30 minuutista ylöspäin. Toimenpide ei ole täysin kivuton, mutta hyvin siedettävä.

Heti hoidon jälkeen iho tuntuu yleensä kuumottavalta, ja ihoa viilennetään kylmällä. Iho voi myös punoittaa ja siinä voi esiintyä turvotusta. Hoidon jälkeen karvatupet turpoavat ja putoavat pois.

Tilanne rauhoittuu normaaliksi vuorokauden kuluessa, ja seuraavana päivänä voi jo meikata ja harrastaa normaalisti.

Varaa aika karvanpoistoon!

Kasvojen alueen karvanpoistoa ennen varataan vastaanottokäynti ihotautilääkäri Susanna Majasuolle. Jatkokäynnit voidaan halutessa tehdä myös erikoissairaanhoitajan kanssa. Vartalon karvanpoistoon ei ihotautilääkärin vastaanottokäyntiä välttämättä tarvita.

NEO Estetiikassa karvanpoistoa tekevät erikoissairaanhoitajat Pia Hukkila ja Satu Karlsson sekä ihotautilääkärit Mervi Liutu ja Susanna Majasuo.

NEO Estetiikan ihotautilääkäreille sekä erikoissairaanhoitajille voit varata ajan NEO Estetiikan numerosta 010 235 3575 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Paras karvanpoistotulos useammalla hoitokerralla

Laserhoito tehoaa parhaiten aktiivisessa kasvuvaiheessa oleviin karvoihin. Osa karvoista on kuitenkin lepovaiheessa, joten pysyvä karvanpoisto vaatii yleensä useampia hoitokertoja muutaman viikon välein.

Keskimäärin hoitokertoja tarvitaan noin kahdesta kuuteen. Hoitoväli on yleensä noin neljä viikkoa. Seuraavan hoidon voi tehdä heti, kun uuden karvan kasvu alkaa.

Tummat ja paksut karvat reagoivat parhaiten

Tummat ja paksut karvat reagoivat laserhoitoon kaikkein parhaiten, kun taas ohuiden ja vaaleiden karvojen poisto laserilla on vaikeampaa. Lopputulokseen vaikuttaa myös ihonväri. Paras karvanpoistotulos saadaankin vaalealle iholle, jossa on tummia karvoja. Ruskettunutta ihoa ei voida hoitaa.

Asiantuntijat

Pia Hukkila

erikoissairaanhoitaja

Satu Karlsson

erikoissairaanhoitaja

Minna Laukkavirta

verisuonikirurgi

Mervi Liutu

ihotautilääkäri, allergologi

Susanna Majasuo

ihotautilääkäri, allergologi

Aino Rönnblad

plastiikkakirurgi

Erkki Suominen

plastiikkakirurgi

Esko Veräjänkorva

plastiikkakirurgi

Videot

NEO Estetiikka, silmäluomileikkaus

Kemiallinen kuorinta