Kemiallinen kuorinta

Kemiallisella kuorinnalla voidaan korjata ikääntymisen aiheuttamia muutoksia, kirkastaa ja heleyttää ihoa, vaalentaa pigmenttimuutoksia sekä hoitaa aknearpia.

Kemiallisissa kuorinnoissa käytetään erilaisia happoja tai niiden yhdistelmiä kuorimaan ihon pintaa. Hapon avulla ohennetaan ihon pintakerrosta, jolloin iho muuttuu kuulaammaksi ja kirkkaammaksi.

Kuorinnoilla voidaan myös supistaa ihohuokosia ja vaalentaa ihon pigmenttimuutoksia sekä stimuloida ihonalaista kollageenisynteesiä ja näin korjata ikääntymisen aiheuttamia ihomuutoksia.

Kemiallisia kuorintoja voidaan tehdä eri syvyisinä. NEO Estetiikassa kuorintoja tekevät erikoissairaanhoitajat Pia Hukkila ja Satu Karlsson sekä ihotautilääkäri Susanna Majasuo. Ajan voit varata NEO Estetiikan numerosta 010 235 3575 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Pinnallinen kuorinta

Pinnalliset kuorinnat ovat hellävaraisempia toimenpiteitä, joissa ei ole merkittävää toipumisaikaa eikä näin ollen tarvetta jäädä pois työstä tai sosiaalisesta elämästä.

Pinnalliset kuorinnat sopivat useimmille ihotyypeille. Pinnalliset kuorinnat kannattaa toteuttaa 3–5 kerran sarjahoitoina. Pinnallisia kuorintoja ovat muun muassa erilaiset yhdistelmähappokuorinnat.

Keskisyvä kuorinta

Keskisyvä kemiallinen kuorinta kuorii ihon pinnan irti syvemmältä. Ihon pintaan muodostuu kuiva kalvomainen kerros, joka kuorii laattamaisena irti 1–2 viikon kuluessa. Alta paljastuu uusi, vaaleanpunerva iho, joka ajan myötä paksuuntuu ja vahvistuu.

Keskisyvällä kuorinnalla voidaan hoitaa vaikeammin vaurioitunutta ihoa, esimerkiksi aknearpia ja hankalampia ikääntymismuutoksia. Keskisyvä kuorinta ei sovi kaikille ihotyypeille. Keskisyvissä kuorinnoissa käytetään muun muassa trikloorietikkahappoa sekä erilaisia yhdistelmähappoja.

Syvien aknearpien etsaushoidossa aknearvet käsitellään paikallisesti voimakkaalla trikloorietikkahapolla (50–70 prosenttia). Tämä nostaa arpialueen tuhoutumisen ja uudelleenjärjestäytymisen kautta kuoppa-arven pohjaa lähemmäs ihon pintaa.

Etsaushoito soveltuu etenkin halkaisijaltaan pienten aknearpien hoitoon, mutta saattaa vaatia usean käsittelykerran halutun hoitotuloksen saavuttamiseksi.

Asiantuntijat

Pia Hukkila

erikoissairaanhoitaja

Satu Karlsson

erikoissairaanhoitaja

Minna Laukkavirta

verisuonikirurgi

Mervi Liutu

ihotautilääkäri, allergologi

Susanna Majasuo

ihotautilääkäri, allergologi

Aino Rönnblad

plastiikkakirurgi

Erkki Suominen

plastiikkakirurgi

Esko Veräjänkorva

plastiikkakirurgi

Videot

NEO Estetiikka, silmäluomileikkaus

Kemiallinen kuorinta