Arvet

Arpi voi häiritä kantajaansa esimerkiksi sen aiheuttaman esteettisen tai toiminnallisen haitan vuoksi. Erilaisista syistä syntyneitä arpia voidaan korjata erilaisilla menetelmillä.

Tapaturman, leikkauksen tai palovamman jälkeen vaurioitunut iho korvautuu uudella kudoksella. Pinnalliset ihon vauriot korjaantuvat ja muuttuvat näkymättömäksi, mutta syvät haavat jättävät aina erilaisia arpia. Kokenut plastiikkakirurgi voi korjata ammattitaitoisesti erilaisista syistä syntyneitä arpia erilaisilla menetelmillä.

Arven kasvutaipumus ja arven sijainti vaikuttavat siihen, miten leveä ja paksu arpi on. Venyvillä ihoalueilla kuten selässä ja nivelten kohdalla arvet leviävät enemmän.

Varaa aika vastaanotolle!

Jos sinulla on häiritseviä arpia, varaa aika NEO Estetiikkaan. Jos haluat keskustella etukäteen erilaisista vaihtoehdoista, voit varata ajan erikoissairaanhoitajalle tai lähettää sähköpostia estetiikka@mehilainen.fi. Erikoissairaanhoitajan vastaanottokäynti on maksuton.

Plastiikkakirurgille ja erikoissairaanhoitajalle voit varata ajan NEO Estetiikan numerosta 010 235 3575 tai nettiajanvarauksemme kautta.

Arpien liikakasvu ja keloidiarvet

Arpien liikakasvutaipumus on perinnöllistä. Jos arpi on leveä, kasvaa, punoittaa ja nousee, on kyseessä arven liikakasvu tai keloidiarpi.

Arven liikakasvutaipumus on tavallisinta hartioissa, rintakehän alueella ja korvalehdissä. Leveitä ja kuoppamaisia arpia voi syntyä myös silloin, jos leikkaushaava on tulehtunut tai auennut.

Arpien liikakasvun / keloidiarven hoito

Voimakkaampaa arven liikakasvua kutsutaan keloidiarveksi. Arven liikakasvua ja keloidiarpia voidaan hoitaa monilla menetelmillä.

Poikkeavat arvet voidaan poistaa. Ompeleiden poistamisen jälkeen arven liikakasvua hillitään silikonilevyhoidolla, ja lisäksi tarvittaessa voidaan käyttää kortisonipistoksia suoraan arpikohtaan.

Pinnalliset arvet voidaan tasoittaa keskisyvällä tai syvällä kemiallisella kuorinnalla ja hionnalla, joka on asiakkaalle helppo ja nopea toimenpide. Toimenpiteen jälkeen ihon paranee noin viikossa.

Kemiallisen kuorinnan ja hionnan lopputulos on täysin luonnollinen. Ihon oma ulkonäkö ei muutu, sillä ihoa ei polteta eikä ohenneta. Plastiikkakirurgi voi korjata arpia myös CO2- eli hiilidioksidilaserilla. Laserin avulla voidaan myös häivyttää ihon ryppyjä ja uurteita sekä ihon pigmenttimuutoksia.

Leveät ja laajat arvet

Leventyneet, kiristävät, kuopalla tai koholla olevat arvet aiheuttavat ulkonäöllistä ja myös toiminnallista haittaa.

Turvallisinta on aloittaa arven korjausleikkaukset kypsymisprosessin päätyttyä eli noin 6-12 kuukautta arven syntymisestä. Mikäli arpea leikataan sen ollessa aktiivinen eli kypsymisprosessin aikana, saattaa seurauksena olla entistä hankalampi arpi.

Leveitä ja laajoja arpia voidaan pienentää leikkaamalla arpea pois. Plastiikkakirurgi sijoittaa leikkausarvet ihopoimujen suuntaisesti. Sisäisten tukiompeleiden avulla estetään arpea venymästä, jolloin leikkausarpi saadaan mahdollisimman huomaamattomaksi.

Kiristävät arvet ja syvät arvet

Kiristävät arvet voidaan korjata niin kutsutulla Z-plastialla, jossa ihoon tehtävä viilto on Z-kirjaimen muotoinen. Toimenpiteellä saadaan pienennettyä arven aiheuttamaa kosmeettista ja toiminnallista haittaa.

Syviä ja kuoppaisia arpia voidaan täyttää rasvansiirrolla tai omakudossiirteillä.

Varaa aika vastaanotolle!

NEO Estetiikan plastiikkakirurgille voit varata ajan numerosta 010 235 3575 tai nettiajanvarauksemme kautta. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteella estetiikka@mehilainen.fi.

Rasvansiirto

Ikääntymismuutokset, juonteiden täyttäminen

Kemiallinen kuorinta

Ikääntymis- ja pigmenttimuutokset, aknearpien hoito

Mikroneulaus

Ikääntymismuutokset, arvet, maksaläiskät ja epätasainen iho

Laserhoidot / Verisuonimuutokset

Ihon verisuonimuutosten hoito