Etusivu / Palvelut / Allergiat ja astma / Siedätyshoidot

Siedätyshoidot

Allergia_NEO_Koivuallergia

Allergia NEO:ssa allergioiden siedätyshoitoja tehdään uusimmilla menetelmillä. Siedätyshoitoon pääsee erikoislääkärin lähetteellä.

Siedätyshoito on ainoa syynmukainen hoitomenetelmä IgE-välitteisen allergisen nuhan, allergisen silmän sidekalvotulehduksen, allergisen astman sekä ampiais- ja mehiläisallergian hoidossa.

Siedätyshoidossa annetaan potilaan elimistöön allergeenia, jolle hän on herkistynyt. Siedätyshoito vähentää IgE-välitteiseen allergiaan liittyvää Th2-soluvastetta, jolloin kohde-elinten (hengitysteiden limakalvot, iho, suolisto) allerginen tulehdus vaimenee.

Pistoshoidot ja kielenalushoidot

Siedätyshoitoa käytetään yleisimmin siitepölyallergian hoidossa. Perinteisen pistoksina annettavan siedätyshoidon ohella on nyt saatavissa myös kielen alle liuoksena tai tablettina käytettävää uutetta lehtipuiden ja heinien aiheuttamaan siitepölyallergiaan.

Kielenalussiedätyshoidon etuna pistossiedätykseen verrattuna on se, että se voidaan aloituksen jälkeen toteuttaa kotona.

Allergialääkärimme kanssa voit keskustella, mikä on sinulle parhaiten sopiva hoitomuoto. Siitepölyallergian siedätyshoito aloitetaan yleensä siitepölykauden jälkeen (koivuallergian kielenalussiedätys yleensä tammi-helmikuussa), muut siedätyshoidot voidaan aloittaa vuodenajasta riippumatta.

Ajan lääkäreillemme saat varattua helposti ja nopeasti joko puhelimitse 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta.

 

Allergiset oireet

Astman oireet

Allergiatestit