Etusivu / Palvelut / Allergiat ja astma / Antibioottiallergia

Antibioottiallergia kannattaa selvittää

Antibioottiallergian epäily kannattaa aina selvittää. Allergia NEO:n asiantuntijalääkärit auttavat antibioottiallergian selvittämisessä sekä parhaan mahdollisen antibioottilääkityksen löytämisessä.

Antibioottiallergiaepäilyt ovat varsin yleisiä. Tutkimuksissa on kuitenkin todettu, että epäily allergiasta on yleensä turha; vain alle 10 prosenttia epäillyistä allergioista voidaan tutkimuksissa varmistaa.

Monesti ajatellaan, ettei allergiaepäilyä tarvitse selvittää, koska valittavana on useita antibioottivaihtoehtoja. Tutkimuksissa on kuitenkin todettu, että epäily antibioottiallergiasta johtaa usein huonomman antibiootin valintaan. Tämä taas voi johtaa pidentyneeseen sairaalahoitoon tai hankalien, hoidolle vastustuskykyisten bakteerien (esim. Clostridium difficile, MRSA ja VRE) lisääntymiseen.

Harmittomasta asiasta ei siis ole kyse, vaan epäilty antibioottiallergia kannattaa selvittää. Välittömissä reaktioissa on allergiatesteistä apua, viivästyneissä reaktioissa riittää usein antibiootin kokeilu lääkärin valvonnassa.

Varaa aika Allergia NEO:n asiantuntijoille joko puhelimitse 010 235 3535 tai nettiajanvarauksemme kautta!