Etusivu / Omaa rasvaa voi käyttää luonnollisena täyteaineena

Omaa rasvaa voi käyttää luonnollisena täyteaineena

Esteettisissä toimenpiteissä, joissa tarvitaan täyteaineita, voidaan hyödyntää kehon omaa rasvaa. Oman rasvan siirtoa käytetään arpien hoidossa, vartalon muovauksessa sekä täyttämään vammasta tai synnynnäisestä epämuodostumasta johtuvia kudospuutoksia.

Yleisiä hoidettavia alueita ovat kasvot ja rinnat. Erityisesti kasvojen ikääntymismuutoksissa oma rasva on hyvä vaihtoehto. Oman rasvan siirron voi myös yhdistää kasvojen kohotukseen.

– Omalla rasvalla saadaan pysyvä hoitotulos. Hoidettavan alueen iho paranee hyvin rasvan sisältämien kantasolujen ja kasvutekijöiden ansiosta, kertoo NEO Estetiikan plastiikkakirurgi Erkki Suominen.

Koska hoidossa käytettävä rasva on potilaan omaa kudosta, se ei aiheuta haittareaktioita. Hoito voidaan tarvittaessa myös uusia. Omaa rasvaa on helposti saatavilla, joskin hyvin hoikilla henkilöillä voi etenkin rintakorjauksiin tarvittavan rasvan saaminen olla haastavaa.

Muista täyteaineista hyaluronihappovalmisteet ovat olleet esteettisissä toimenpiteissä pitkään käytössä. Ne ovat nykyään synteettisesti valmistettuja, joten allergiset reaktiot ovat harvinaisia.

– Hyaluronivalmisteiden tehon kesto on alle vuoden. Ne sopivat hyvin pienempiin korjauksiin kuten yksittäisten juonteiden tasoittamiseen kasvoilla tai muualla, Suominen sanoo.

Plastiikkakirurgille ja erikoissairaanhoitajalle voit varata ajan soittamalla NEO Estetiikan numeroon 010 414 4882. Voit lähettää myös sähköpostia osoitteella estetiikka.neo@mehilainen.fi.

 

Lue lisää täyteaineista

Julkaistu: 13.02.2018 | Päivitetty: 18.09.2018