Etusivu / Oikomishoitoa lähes huomaamattomasti

Oikomishoitoa lähes huomaamattomasti

OikomiskojeVinot hampaat ja ahtautuneet hammaskaaret saattavat harmittaa ulkonäkönsä takia. Virheellisestä purennasta saattaa aiheutua lihasjännityksiä ja päänsärkyä. Hammaslääkärin vastaanotolle meneminen mietityttää, vaikka konsultaatiokäynti olisi paikallaan.

Hammas Mehiläisessä työskentelevä oikomishoidon erikoishammaslääkäri Susanna Karsila haluaa oikaista harhaluulon siitä, ettei oikomishoito sovi aikuisille.

– Monet kaipaavat hampaiden ulkonäköön muutosta, mutta hoitoon liittyviä mahdollisuuksia ei tunneta. Osa ajattelee olevansa liian iäkäs oikomishoitoon, osa pohtii kustannuksia ja hoidon kestoa, osa miettii jo etukäteen hoitotuloksen pysyvyyttä.  Hampaita voidaan kuitenkin oikoa mainiosti vielä aikuisiällä. Nykyajan oikomiskojeet ovat lisäksi ulkonäöllisesti varsin huomaamattomia, Susanna Karsila kertoo.

Oikomishoidon erikoishammaslääkäri arvioi parhaan hoitomenetelmän

Oikomishoito voidaan tehdä joko kiinteillä tai irrotettavilla oikomiskojeilla. Oikomishoidon erikoishammaslääkäri osaa luotettavasti arvioida, mikä hoitotapa takaa kestävän, esteettisesti kauniin ja toiminnallisesti hyvän lopputuloksen.

– Henkilökohtaisen tilannearvion ja alustavan hoitosuunnitelman kustannusarvioineen saa puolituntisella vastaanottokäynnillä. Jos omien hampaiden ulkonäkö huolestuttaa, kannattaa tulla keskustelemaan vaihtoehdoista, Karsila rohkaisee.

Kiinteä oikomiskoje tepsii kaikkiin purentavirheisiin

Hammas Mehiläisessä käytetään kiinteinä oikomisratkaisuina keraamisia oikomiskojeita, jotka ovat samanvärisiä kuin omat hampaat. Keraamiset kojeet ovat olleet rutiinikäytössä jo toistakymmentä vuotta. Kiinteät oikomiskojeet toimivat monipuolisesti ja soveltuvat useimpiin purentavirheisiin, myös sellaisiin, joita ei voida hoitaa esimerkiksi irrotettavilla kojeilla.

– Käytämme Hammas Mehiläisessä keraamisten kojeiden kanssa valkoisia kaarilankoja, jolloin lopputulos on esteettisesti mahdollisimman huomaamaton, Karsila selventää.

Irrotettavien oikomiskojeiden suosio nousussa myös aikuisten hoidoissa

Maailmalla käytetään aikaisempaa enemmän irrotettavia oikomiskojeita. Myös Suomessa niiden käyttö on lisääntymässä. Irrotettavat oikomiskojeet toimivat parhaiten yksinkertaisissa ja korkeintaan kohtuullisissa virhepurennoissa.

– Käytämme Hammas Mehiläisessä Invisaling®-oikomiskalvomenetelmää, koska se on mielestäni lupaavin vaihtoehto useiden uusien irtokojehoitojen valikoimassa. Invisalign-menetelmän takana on pitkäjänteinen kehitystyö, joka auttaa pääsemään laadukkaaseen lopputulokseen, Susanna Karsila toteaa.

Invisalign-hoidossa hampaiden asentoja korjataan irrotettavilla läpinäkyvillä kalvoilla, joita pidetään suussa 20–22 tuntia vuorokaudessa. Kalvot vaihdetaan uusiin kahden viikon välein. Kalvon kokonaismäärä vaihtelee yksilöllisesti ja riippuu purentavirheen vaikeusasteesta.

Ylläpitohoito on tärkeää

NEO_Susanna_Karsila_nostokuvaAikuisten oikomishoidot kestävät useimmiten vuodesta puoleentoista vuoteen. Hoidon ajan hammaslääkärissä käydään noin kuuden viikon välein. Parhaan lopputuloksen saamiseksi on tärkeää, että myös varsinaisen hoidon jälkeinen ylläpitohoito tehdään hyvin ja asiakas käy hoitokontrolleissa vuosittain.

– Hoitotulokset saadaan pysyviksi hyvin suunnitellulla ylläpitohoidolla. Aikuisille laitetaan oikomishoidon jälkeen hoitotulosta ylläpitävä kiinteä tukilanka hampaiden takapinnalle, vaihtoehtoisesti voidaan käyttää öisin pidettävää irtokojetta.

Varaa aika numerosta 010 235 3530 tai netistä.

Julkaistu: 15.06.2015 | Päivitetty: 02.11.2017